• Víz alatti építményt fedezett fel egy játékos a Fallout 4-ben
  • Lehetséges, hogy egy, jövőben esedékes DLC része
  • Erre utal az is, hogy nemrég egy működő, víz alatt használatos szigonypuska is előkerült
  • A Fallout 4 első kiegészítője a jövő év elején jelenik meg

A Fallout játékok nyitott világai tele vannak felfedezésre váró titkokkal és olyan meglepetésekkel, amiket a fejlesztők rejtettek el, így ahogy megjelent a legújabb rész, sokan a fő küldetés felgöngyölítésére és a mellékes missziókra fittyet hányva, azzal töltötték idejüket, hogy felfedezzék mindazt, amit a térkép kínálhat. Így sikerült megtalálni többek között egy Shakespeare és egy Cápa utalást, egy lezuhant UFO-t valamint a Cheersben látott kocsmát - az eddigi legfurcsább felfedezést azonban a véletlen szülte.

Egy játékos éppen a vízpart mentél szabadította meg a térséget a banditáktól és táboruktól, amikor véletlenül beleesett a vízbe. Normál körülmények mellett ilyenkor azonnal irány a part, azonban egy újratöltés után emberünk úgy döntött, hogy felfedező túrára indul, mint minden jó kalandor. A Power Armorja és némi Mirelurk Cakes (ezzel lélegezhetsz a víz alatt) segítségével, gyerekjátéknak bizonyult a küldetés, és habár kínkeservesen lassú volt az út, az eredmény kárpótolt. Az alábbi képeken láthatjátok, hogy egy ismeretlen, maga módján szép tárult elé, majd felbukkant egy ismeretlen célt betöltő, de a világító lámpája által működőképesnek látszó építmény, ám bejutni ebbe nem lehet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Több sem kellett ahhoz, hogy beinduljon a játékosok fantáziája, a két, általánosságban elfogadott elmélet pedig az, hogy:

  • A játéknak egy olyan területébe futott bele emberünk, amit a fejlesztés egy bizonyos pontján kukáztak, de az egyszerűség kedvéért a játékban hagyták, és továbbálltak.
  • Egy félig kész, de majd később felhasználásra kerülő régióval állunk szemben, ami a majdani letölthető tartalom egy küldetésének részeképpen kerül elő.

Bármelyik lehetőség is legyen igaz, mind a kettőhöz passzol az a tény, hogy még novemberben a játékosok felfedeztek egy működő szigonypuskát. Ehhez konzolparancsokat kell használni, normál játék közben nem lehet hozzájutni, de egyértelműen a Bethesda egy időben dolgozott azon, hogy víz alatt is harcolhassunk.

A Fallout 4 a jövő év elején kapja meg az első kiegészítőjét, egyelőre azonban erről még semmit nem mondtak a fejlesztők. A csomag majd külön, illetve a 30 dolláros, jelenleg már kapható Season Pass keretében lesz megvásárolható. 

Fallout 4 videotesztünket alább tekinthetitek meg, illetve a PC Guru magazin decemberi számában is lesz egy részletes írásunk nektek.