Játékosnak lenni mindig nagyon jó dolog, hiszen többféle konzolból választhatnak az emberek, de sokan nem elégednek meg egy platformmal, és játszanak PlayStationön, Xboxon, esetleg Nintendon is. Aaron Greenberg a Gamescomon arról beszélt, hogy a redmondi cég hogyan próbálja betömni a PS/Xbox közötti eladási lyukat, milyen módon próbálnak újítani. „A piac most nagyon jó mindkét vállalat számára, azonban másként látjuk az innováció irányát. Mi abba az irányba fejlesztünk, hogy a játékosok mindenhol ugyanazt az élményt kapják: barátokat, játékokat, történjen az akár a nappaliban a konzolon, vagy vakáción/munkában/iskolában egy idegen PC-n. Kapcsolatban kell maradni, a Play Anywhere programmal pedig ugyanazokat a játékokat játszhatjátok bárhol, bármikor.” Arról már Dzséjt értekezett, hogy ez miért ölheti meg az Xboxot, de hogy ez megtörténik-e, az csak hosszabb távon derülhet ki.

Egyetlen hagyományos konferencia sem volt az idei Gamescomon, az EA beszélgetős műsora pedig merőben szokatlan élményt kínált, hiszen csak a FIFA 17-re több, mint egy órát áldoztak. Peter Moore EA vezető szerint a hagyományos sajtóesemények ideje előbb-utóbb lejár. Állítja, hogy megváltoztak a médiafogyasztási szokások, ugyanakkor még egy ilyen prezentáción is megjelent a kulcsügyfelek nagy része. Úgy írta le a bemutatót, mint egy IKEA szobát, EA módra. Az emberek kipróbálhatták a legújabb termékeket közel 400 gépen, majd hazamehettek. Az előző konferenciákkal ellentétben – ahol mutattak egy trailert és marketingeztek egyet – itt a játékok mélyére ástak. Az új konzolok megjelenését is üdvözlendőnek tartja, hiszen a ciklus közepén új technikákkal és több erővel dolgozhatnak a fejlesztők és a kiadók is. Hogy az EA támogatni fogja-e az NX-et, még nem tudni, a döntéshez több információra van szükségük.

ea-lounge.jpg

A Gamescom 2016 alatt jelentette be az Ubisoft a jövőre megjelenő For Honor gyűjtői kiadását, ami 140 és 150 euróba fog kerülni, az utóbbi árat a konzolváltozatokért kell kifizetni. A csomag a játékot, annak zenei anyagát, egy litográfiát, és ami különlegesség, három teljes, fémből megmunkált harci sisakot (Harcos, Viking, Szamuráj) tartalmaz, ezeket pedig egy fából készült tartón lehet kiállítani, hogy az a szobánk dísze legyen.

A Season Pass is a csomag része lesz, a Final Fantasy XV CE-vel szemben, aminél az alap 270 dolláron felül ki kell még fizetni 30-35 zöldhasút a teljes élményért. 

for-honor-ce.jpg

És ha már szóba került a Final Fantasy XV: az új rész nem fog trilógiává bővülni, ahogy az megtörtént a Lightning főszereplésével készült XIII. rész esetében. "Egyelőre nincsenek terveink arra vonatkozólag, hogy Noctisszal újabb játékokat készítsünk azután, hogy a Final Fantasy XV megjelent. Az új rész egy új technológiát is képvisel, és ezt a terchnológiát és tudásanyagot egy teljesen új dologban akarjuk majd felhasználni a jövőben." – közölte a rendező.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!