Azzal nagyjából mindenki tisztában van, hogy a Rockstar nem nézi jó szemmel azokat, akik a GTA 5 multiplayer módjához szeretnének hozzányúlni -- a singleplayer piszkálása megtűrt, de a többjátékos mód érinthetetlen, és szigorúan kitiltanak mindenkit, aki mégis próbálkozik. Nos, a Take-Two még keményebb -- legalábbis a minap beérkezett hírek szerint.

A FiveM és a GTA:MP csapata is arról számolt be, hogy felkereste őket a Take-Two, és azt követelte, hogy állítsák le a fejlesztést, mind a két gárda ugyanis egy alternatív multiplayer módot készít a GTA 5-höz, egy olyat, amiben szabadon lehet módosítani a játékon, anélkül, hogy bannolástól kellene tartani. A Take-Two a saját szolgáltatásának riválisaként tekint a két rajongói alkotásra, és nem tűri ezek létezését.

A GTA:MP csupán egy üzenetet kapott az óriáskiadótól, a FiveM egyik fejlesztőjét, azonban két magánnyomozó kereste fel az otthonában, akik nyomatékosan a tudtára adták, hogy a Take-Two nem akar tárgyalni vagy egyezséget kötni, csak azt, hogy állítsa le a projektet.

A GTA:MP a Take-Two levelére azon nyomban leállította a fejlesztést, és ezt a hivatalos oldalukon közölték is, a FiveM azonban nem adja magát ilyen könnyen. Noha az oldaluk éppen nem működik, a Redditen jelezték, hogy a projekt életben van, és éppen további fejlesztéseken dolgoznak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!