• James Lock ügynök főszerepet kap a Halo 5: Guardiansban
  • Lehetséges, hogy megosztott szerep lesz Lock és Chief között
  • Lock is Spartan lesz és Chief után kutat
  • A Halo 2 Anniversary extra tartalma felvezeti a Halo 5-öt

Bár eddig minden számozott Halo-játékban Master Chief volt a főszereplő, könnyen megeshet, hogy a Halo 5: Guardiansban átveszi a stafétabotot James Lock ügynök, akit a Halo: Nightfall című sorozatban Mike Coulter alakít. Ezt a hírt maga a színész közölte egy, az X-One-nak adott interjú keretében:

„Igen, játszható karakter vagyok a Halo 5-ben. Amikor megjelenik a Halo: The Master Chief Collection, majd utána nem sokkal kijön a Halo 5, a játékosok tulajdonképpen engem irányíthatnak majd, mint főszereplőt. Lesz néhány király fegyverem, szuper képességem, mert ekkor már Spartan IV-es leszek.”

A kijelentésen nincs mit különösebben magyarázni, elég egyértelmű. Ám ez azért még nem jelenti azt, hogy Master Chief kimarad vagy csak másodhegedűs lesz, egy kósza NPC. Könnyen lehet, hogy a főszerep a Halo 2 mintájára ezúttal is megoszlik. A második részben ugyanis Master Chief mellett komoly szerepet kapott a sangheili Thel 'Vadam, akit több alkalommal is irányíthattunk. Talán most is erről van szó, a sztori egy részében a jó Spartant, a másikban pedig James Lockot irányíthatjuk.

Coulter további szavai is erősítik eme feltételezést. Elmondása szerint ugyanis Lock feladata Master Chief felkutatása lesz, aki a Halo 4 eseményei után elindult megkeresni valamit. Hogy Lock miért kajtat a zöldpáncélos szuperkatona után, arról a színész már nem mondott semmit. Lehetnek barátok, bajtársak, de az is megeshet, hogy egy jóféle embervadászatról van szó.

„Élve vagy halva akarja? Milyen céllal keresi? Egyáltalán, mi lesz, amikor megtalálja Master Chiefet, milyen állapotban lesz fizikailag és lelkileg? Biztos vagyok abban, hogy a Halo 5 története alaposan megcsavarja ezt” – zárta mondandóját Coulter.

Mindemellett már azt is tudjuk, hogy a Halo: The Master Chief Collection részeként érkező Halo 2 Anniversaryba olyan extra mellékszál került, amely felvezeti a Halo 5: Guardianst. Hasonló kiegészítésekkel már a Halo: Combat Evolved Anniversary történetében is találkozhattunk, akkor a Halo 4-et vezették fel a készítők. Most pedig – dobpergés – Thel 'Vadamról fogunk olyan extra infókhoz jutni, amik összekötik a második részt a Halo 5-tel. Igen, arról az Arbiterről, akit a Halo 2-ben irányíthatunk, és a Halo 3-ban is fontos szerepet kapott.