A 343 Industries vezérigazgatója, Bonnie Ross jelentette be a Halo-széria legújabb üdvöskéjét, a Halo 5: Guardians című epizódot. Sokat pletykáltak róla, hívtuk Halo 5-nek és új generációs Halo-nak, egy ideig abban sem voltunk biztosak, hogy ez a kettő egy s ugyanaz. A lepel ma lehullott. Sőt, Ross további információkat is megosztott velünk, bár az igazán érdekes részletekig várnunk kell az E3-ra.

A játék természetesen Xbox One-exkluzív lesz, s az előzetes hírekkel ellentétben nem idén, hanem jövőre, egész pontosan 2015 őszén jelenik majd meg. A Halo 5: Guardians a hölgy szavaival élve nagyobb lélegzetvételű lesz, mint a Halo 4. Ezt értsük a játék tartalmára és terjedelmére, valamint a technológiai megvalósítására, hiszen az Xbox One erőforrásai rengeteg új lehetőséget nyitottak meg a készítők előtt. A legfontosabb, hogy a Halo 5: Guardians egy vadonatúj, erős motort kap, de azért áthoznak néhány fontos, központi elemet a korábbi játékokból is.

halo-5-guardians.jpg

Ross reményei szerint ez a program lesz a 343 Industries nagy dobása, hiszen míg a Halo 4 esetében tanulták eme univerzum farigcsálását (ugye az eredeti trilógiát a Bungie készítette), itt már megmutathatják, mire képesek. Emellett kifejtette, hogy 2015 nem csak a Halo 5: Guardiansról fog szólni, hiszen ekkor indul majd Steven Spielberg Halo-sorozata is – sőt, ne feledjük Ridley Scott projektjét se a témában, ami állítólag már idén bemutatásra kerül.

A jövőre vonatkozóan sok érdekességet tartogat majd az E3 2014, de nagyon valószínű, hogy mindezek közül minket leginkább a Halo 5: Guardians fog érdekelni. Reméljük, nem csak egy trailert kapunk.