Nem sokkal a GTA 5 szeptemberi megjelenése előtt a Rockstar új lehetőségekkel egészítette ki a Rockstar Social Club bandáinak szekcióját -- a közösségre hallgatva a csapat bevezette a hierarchia-rendszert, s ezzel a banda vezetője a tagokat négy kategóriába sorolhatja. Ezek a következőképpen alakultak:

Parancsnokok: A banda legmegbízhatóbb tagjai, aki teljesítményükkel és hűségükkel bizonyították rátermettségükkel. A banda vezére után nekik van a legnagyobb hatalmuk, hiszen az új tagok felvétele mellett a rangok kiosztásáért is felelősek.

Hadnagyok: Korlátozott felelősséggel bíró, de magasabb rangba tartozó játékosok, akiknek az a feladata, hogy a megbízott és az egyszerű katonák kasztját bővítő tagokat tartsák kordában.

Megbízottak: Minimális felelősséggel bíró játékosok, akik jó játékkal vagy hűséggel szolgálták a bandát. Ők azok, akik segíthetik az új tagok felvételét.

Katonák: Felelősség nélküli játékosok, akik csak azért vannak jelen, hogy szórakozzanak. Nincs adminisztratív beleszólásuk, de minden esélyük megvan arra, hogy feljebb kerüljenek a ranglétrán.

A vezetők és a parancsnokok a hivatalos oldalon megtalálható új Crew Management menüpontban egyetlen oldalon áttekinthetik a banda teljes kiépítését, s egyszerűen, csupán nyilakkal változtathatják az egyes tagok rangját. Mindegyik kasztban annyi játékos lehet, amennyit csak akarunk, így egy szigorú hierarchiánk vagy egy laza alakulatunk is lehet.

A nevek mellett egyébként egy színkódolt, a rangnak megfelelő hosszúságú sávot is találunk. Ez a Social Club: Crew Colors funkció része, ennek pontos működését azonban csak később fogja ismertetni a fejlesztőcsapat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

GTA 5 -- Megjelenés: 2013. szeptember 17. -- Gépigény: nincs