Alapvető jellemzők

Az ergonomikus bútorok alapvető jellemzője tehát a testünk felépítését figyelembe vevő kialakítás, melyet számos különböző jellemzőnek és extrának köszönhetően tökéletesen tudunk személyre szabni. Tehát egy ideális irodai szék alapvető jellemzői közé tartozik az állítható magasság, a dönthető háttámla, a mozgatható karfa, valamint a megfelelő fejtámla. Mindezek segítségével ugyanis könnyedén tudjuk saját testalkatunkhoz igazítva beállítani és használni a széket. Továbbá, a megfelelő beállításokkal az ideális testtartás is könnyebben elérhető és fenntartható az ülőmunka során.

Kényelmes munkavégzés

A fentiekből érthetően következik, hogy az ergonomikus székek elsődleges előnye a kényelmes munkavégzés biztosítása a hosszú órákon át tartó ülés esetében is. Azonban nem csak a számos beállítás, hanem az alapvető jellemzők is a kényelmet hivatottak erősíteni. Ide tartozik a puha párnázott háttámla és ülőrész, valamint a párnázottabb kialakítású fejtámla is. A használt anyagok minősége is befolyásolja a kényelmet, hiszen egy minőségi bőr vagy szövet borítás is sokat számít.

ergonomikusszek.jpeg

A kép forrása: Elroi - stock.adobe.com

Tartósabb koncentráció

A kényelmes munkavégzés számos kellemetlenséget és zavaró tényezőt iktat ki a mindennapi munka során. Egyik jelentős előnye, hogy tartósabb koncentrációt tesz lehetővé. Az mindenki számára teljesen érthető, hogy az apró zavaró tényezők miatti folyamatos megszakítás csökkenti koncentrációnkat, amely természetesen több hibához és lassabb munkavégzéshez vezet. Az megfelelő irodai forgószékeknek köszönhetően nem kell majd folytonosan megszakítanod a munkádat, hogy a széked magasságát, esetleg dőlésszögét állítgasd. 

Helyes testtartás

Ahogyan fent is említettük, a számos alap és extra funkciónak köszönhetően ergonomikus székünk biztosítja majd az jó testtartást. De mit is jelent ez és mire érdemes odafigyelni a szék beállítása során? Elsődlegesen, hátunk egyenesen tartása az alapvető cél. Emellett lábaink és karunk esetében is fontos a 90 fokos dőlésszög tartása, hiszen ezzel csökkenthetjük a testünkre nehezedő terhelést. Végezetül a nyakunk erőltetésének csökkentése is számos fájdalmas tünetet tud csökkenteni.

Amennyiben a fenti jellemzők és előnyök téged is meggyőztek, mind a termékeket, mind az információk közül többet találhatsz a Liftor weboldalán.