Időtlen idők nem hallottunk a Robotoki debütáló játékáról, a Human Elementről, most pedig jött a hír, hogy Robert Bowling kiadót váltott, és a HE fizetős játékként fog megjelenni. A Robotoki 2014 májusában írt alá kiadói szerződést a Nexonnal, hogy kiadják a játékot, mely „újradefiniálja a túlélőhorror műfaját, és példa nélküli részletességgel kínál majd egy nyitott világot.”

Ahogy a játék fejlődött, rájöttünk arra, hogy ingyenes játékként a Human Elementnek azon részei vesznének el, melyek a programot a legérdekesebbé teszik.” – mondta el Bowling el a Gamasutrának. – „Emiatt úgy döntöttünk, hogy a játékosainknak prémiumtartalmat adunk át a Human Elementtel, és egy free-to-play kiadóval való kapcsolat nem a legjobb a játékra nézve.

Szerencsére a Nexon nem sértődött meg, mert így kommentálták a Robotokival való szakítást.: „A Nexon és a Robotoki együtt hozta meg a kiadói szerződés felbontását. A Human Element fejlődésével felismertük, hogy a játék nem illeszkedik többé a Nexon portfóliójába.

robotokis-human-element.jpg