Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Május 31-én bezárnak a GameSpy szerverei, ez pedig sok játékot érint -- az egyik a sok közül a Star Wars Battlefront 2, ami a héten a szakadék széléről menekült meg. A szerverek kezelését a GameRanger veszi át, sőt a fejlesztő Scott Kevill jelezte, hogy már most zavartalanul tud játszani a GameSpy nélkül. 

Tavaly óta vártuk, hogy megjelenjen a Kentucky Route Zero harmadik fejezete. Február elején a fejlesztő Cardboard Games azt nyilatkozta, hogy nem állították le a projektet, de nem mondják meg, mikor érkezik a folytatás, mert nem akarnak úgy járni, hogy mondanak egy dátumot, ami aztán csúszik. Nos, a héten teljesen váratlanul, minden előzetes bejelentés nélkül megjelent az „Act Three”, amely mind Steamen, mind a Good Old Gamesen elérhető. Akik megvásárolták már a programot, azok automatikusan megkapják az új fejezetet, míg a GOG-on 19 dollárért lehet bezsákolni a Season passt, mely az eddig elkészült három fejezeten kívül tartalmazza az utolsó kettőt is, melyek még idén megjelennek.

A Humble Bundle ismét remek ajánlattal, igazi klasszikusokkal jelentkezett új akciójában. Ezúttal a Night Dive Studios szedte össze a játékait, hogy azokat kellően olcsón adja. Egy dollárért már elérhető a Wizardry 6, a Wizardry 7, és a Shadow Man; öt dollártól megkapjuk az I Have No Mouth, and I Must Scream, a Harvester, és a The 7th Guest című játékokat. Kilenc dollárt kifizetve pedig az előbbiek mellé a Wizardry 8, a System Shock 2, és a The 11th Floor is Steam könyvtárunk szerzeménye lehet. Az akcióból még öt nap van hátra.

humble-bundle-night-divine-studios.png

A Killing Floor 2 című játékról egyelőre nem sokat tudni, csak azt, hogy készül. A Tripware Interactive most közzétett egy rövid, alig másfél perces előzetest, mely az Orzine Biotech cég stílusát mutatja be. Hát igen, lesznek vele gondok, az biztos.

A Titanfall, mint új IP egészen jó startot vett, hiszen az Egyesült Államokban PC és Xbox One platformon eddig 925 ezer példányban kelt el, ennek örömére pedig az EA bejelentette: „folytatni fogják a partneri kapcsolatot a Respawn Entertainmenttel, hogy friss Titanfall-élményekkel gazdagíthassák a játékosokat.” Hogy ez pontosan mit jelent, az még kérdéses, hiszen lehet szó a tervezettnél több DLC-ről vagy egy folytatásról, de akár mindkét forgatókönyv bejöhet, hiszen a Respawn már a megjelenés előtt közölte: nem egyszeri dolog lesz a Titanfall.

Az EA-nél maradva: a várnál jobb negyedéves adatok láttán erősödtek a cég részvényei, méghozzá nem is kicsit. Május 7-én, záráskor 20%-kal többe kerültek az értékpapírok, mint tőzsdenyitáskor, ilyen eredmény pedig 2008 óta nem volt.

A Child of Light után a következő gyönyörű, oldalnézetes játék a Ubisofttól a Valiant Hearts: The Great War lesz, amiről a napokban megtudtuk: június 25-én jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re, 15 dolláros áron. 

További megjelenési hír, hogy a Peggle 2 már tölthető Xbox 360-ra, az Nvidia Shield platformra átírt Portal május 12-én válik letölthetővé, május 15-én érkezik a Wii U-exkluzív platformer, a Scram Kitty, az R-Type Dimensions pedig május 21-én kerül boltokba.

A héten kiderült, hogy a látszat ellenére sokkal mélyebb játék a Goat Simulator, mint azt bárki gondolta volna. A Steamen az egyik fejlesztő elárulta, hogy a kecske valójában a purgatóriumban tartózkodik, ezért találhatunk ördögöket és angyalokat is, s ezért van látszólag egy karnyújtásnyira a mennyország és a pokol -- ezeket még tábla is jelzi. A pokolra utaló szimbólumok, konkrétan a Stonehenge-kópia a régi, pogány világ bűneit szimbolizálja, míg az alacsonygravitációs kutatóállomás a remény megtestesülése akar lenni. Továbbá érdemes figyelembe venni, hogy egyetlen emberrel sem léphetünk kapcsolatba, hiszen vagy elszaladnak, vagy krumpliszsákként a földre esnek. A mögöttes tartalom e mögött az, hogy hősünk sorsa a magány, az hogy mindig a kívülálló legyen, a valódi életnek csak szemlélője lehet.

A Valve eltávolította a kínálatából az  Earth: Year 2066 című játékot, mely áprilisban jelent meg korai hozzáférésben, miután sikeresen vette a Zöldút program jelentette akadályt. A baj részben az volt, hogy a játék játszhatatlanul bugos volt, másrészt pedig lopott művészeti munkákat és zenéket tartalmazott, ráadásul, ha valaki a hozzászólások között mindezt szóvá tette, a fejlesztők átírták a bírálatát, hogy az pozitív legyen a játékról. A Valve a program eltávolítása után minden érintettnek visszafizette a pénzét.

Megjelent a DC Universe Online legújabb tartalomfrissítése, az Amazon Fury Part 1, amely -- talán nem meglepő módon -- Csodanőt és az amazonokat helyezi a középpontba egy új történetvonal erejéig. A csomagban új küldetések és egy átszabott, támadás alatt álló Gotham várja a szuperhősöket.

A Human Element című túlélő horrort a Nexon nevű független stúdió fogja kiadni világszerte, jelentette a Robotoki. Ha még emlékeztek, a Human Element a zombiapokalipszsis után 35 évvel játszódik, amikor újra kell építeni a társadalmat egy olyan környezetben, ahol minden döntés hatással van a történetre. Robert Bowling, a Robotoki vezetője kijelentette, hogy „helyes döntés volt a Nexonnal társulni, mert így lehetővé válik a látomásuk maradéktalan megvalósulása. A két cég legjobb tulajdonságait egyesítve egy olyan játékot fognak kiadni, mely újradefiniálja a túlélőhorror műfaját, mely példa nélküli részletességgel kínál majd egy nyitott világot.”

Egyszer már szóltunk arról, hogy Reykjavikban a CCP Games munkatársai egy hatalmas emlékművet állítottak az EVE Online kiadásának tizenegyedik évfordulójára. Az emlékművön szerepel minden aktív EVE játékosnak neve, azonban a Sigurður Guðmundsson alkotta szobrot pár nappal később már meg is rongálták. Az egyik játékbeli frakció (Goonswarm) a saját logóját ragasztotta az emlékműre, míg egy játékos nevét konkrétan lekaparták/lekarcolták. A CCP négy embert azonosított a garázdasággal, három ember örök ban „jutalmat” kapott, míg a másik rongálót fél évre tiltották ki a játékból.

A Frogware bejelentette, hogy a Sherlock Holmes: Crimes and Punishments című játék -- mely a hetedik a sorban -- PC, PS3, PS4 és Xbox 360 mellett Xbox One konzolra is megjelenik  is, ráadásul már azt is tudjuk, mikor: szeptember elején!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2