Mindössze 268.964 dollárt sikerült összekalapoznia a Fresh3D Inc-nek a célul kitűzött 600 ezerből, így az Outcast Reboot HD kickstarteres projektje bizony bukásnak bizonyult. Yann Rober társalkotó szerint ez leginkább az ő hibájuk.

„Amikor elkezdtük a kampányt, annyira izgatott voltam, hogy a kudarc lehetőségébe bele sem gondoltam. Szégyellem is magam. Ugyanez a túlzott magabiztosság, őrület és kalandvágy vezetett minket tizenöt évvel ezelőtt is, amikor elkészítettük az eredeti játékot, s most ezzel nézünk szembe a kemény valósággal, a kickstarteres kudarccal. Elkerülhettünk volna, ha több időt és pénzt fordítunk a projektre, és gondolkodunk kicsit.”

Rober úgy véli, hogy alacsonyabb célt és több platformot kellett volna megcélozniuk, valamint nem ártott volna több olyan trailer vagy más jellegű videó, ami bemutatja, mennyiben lesz más az új játék a régihez képest. Legalább tanulnak a hibáikból, így a következő jobb lesz.

Mert bizony lesz következő, Rober és csapata nem adja fel, hogy elkészítse az Outcast Reboot HD-t. Azt egyelőre ugyan nem tudják, hogy egy újabb Kickstarter-kampányt indítanak-e, vagy más jellegű közösségi finanszírozás felé fordulnak, esetleg megpróbálnak támogatókat szerezni, vagy hitelt vesznek fel, de egyvalamiben biztosak: befejezik, amit elkezdtek, elkészítik az Outcast HD rebootját.