Bár a Doctor Strange november 3-án esedékes bemutatójáig már nincs is olyan sok hátra, eddig még nem láthattunk mozgóképes anyagot a főként horrorfilmeken edződött (Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Sinister) Scott Derickson rendezésében készülő produkcióból.

Most azonban véget ért a várakozás, tegnap este ugyanis a Jimmy Kimmel Live showműsorban bemutatkozott a Doctor Strange első előzetese, ami ugyan a történetből nem fed fel sokat, de azt már most megmutatja, hogy egy igazán különleges szuperhősfilmmel nézünk szembe a télen. És nem csak a remek színészgárda miatt, melyben a címszereplőt alakítót Benedict Cumberbatch mellett Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, és Michaeé Stuhlbarg is feladatot kapott, hanem azért is mert Doctor Strange feltűnésével bizony a mágia, a varázslat, és a természetfeletti is beköltözik a Marvel Moziverzumába. Erre a trailer alaposan rá is erősít, így az inkább tűnik egy sci-fi/fantasy sztorinak, mint klasszikus képregényfilmnek.

A történet szerint a zseniális, de rossz természettel megáldott sebész, Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) egy szerencsétlen autóbalesetben elveszíti legfőbb „munkaeszközeit”, ám lehetőséget kap arra, hogy az Ősi Egytől (Tilda Swinton) tanulva felfedezzen más dimenziókat és elsajátítsa a mágia tudományát, hogy azután új képességeit jó célokra, például az emberiség megmentésére fordíthassa. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor Doctor Strange első ellenfélként magával a Halállal küzd majd meg.