Egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy megjelenjen a Dark Souls 3, a nagy nap ugyanis április 12-én jön el. A ráhangolódásban segíthet az előző részek teljesítése, ám nem csak maga a hangulat, a világ és a cselekmény vonzza a rajongókat, hanem a nehézség is, és ha erről az oldalról közelítjük meg felkészülést a várva várt premierre, akkor máris szélesebb választékból válogathatunk, mint egyszerűen a FromSoftware katalógusa. Éppen nemrég jelent meg a Salt and Sanctuary, amit a 2D-s Dark Soulsnak is becéznek, vagy ott a hivatalos, bár gyenge mobilos adaptáció -- rovatunk persze nem ezekről szól, hanem az ingyenes játékokról, és azt hiszem találtam is egy olyat, ami kielégítheti a kalandorok vágyait.

A hétvégi ingyenes játékuk a Grimstorm, ami a Gamejolt's Adventure Jam játékkészítő verseny keretében született meg. Nik Sudan egy, tálalásban a korai Nintendo érát megidéző, pixelgrafikás akciójátékot álmodott meg, amiben a gótikus középkori világ oldalnézetes formában tárul elénk. A főhősünk egy bátor lovag, ki egyedül kardjával és pajzsával az oldalán készül bevenni a Grimstorm kastélyt, ahol maga a gonosz vert tanyát, és sötét machinációival az egész királyságot veszélyezteti.

Innen már könnyű kitalálni, hogy a feladatunk ennek a szörnyűségnek a megállítása, ám erős páncél és éles kard ide vagy oda, a küldetés nem lesz könnyű. Akárcsak a Dark Souls, úgy a Grimstorm is alaposan próbára teszi az ügyességünket, bár a harcrendszer itt jóval egyszerűbb: vágás, ugrás és pajzs a repertoárunk teljes egésze, de igazság szerint, ennyi is elég. Sudan egy hardcore játékot készített, ahol látványosságoknak nem jutott hely, csak a reflexeinkre számíthatunk, hogy túljárjunk a mesterséges intelligencia eszén.

Ha úgy érzed, hogy meg tudod állítani a gonosz terjedését, akkor irány a Grimstorm hivatalos oldala, ahonnan máris letöltheted a programot. Sok szerencsét, és jó játékot!

KATTINTS IDE, HA JÁTSZANI SZERETNÉL!

ingyenesen-jatszhato-grimstorm.png