A Take-Two gazdasági konferenciáján megtudtuk, hogy a kiadó a következő konzolgenerációra új, úttörő szellemi tulajdonokkal készül. Természetesen az még titok, hogy milyen programokról van szó, de úgy tűnik, hogy az egyik az Irrational Games berkeiből kerül ki.

A csapat egy része jelenleg a BioShock: Infinite továbbra sem részletezett letölthető tartalmaival foglalatoskodik, mindeközben pedig a stúdió vezetője már megkezdte az új, teljesen másnak nevezett játék írását. Ken Levine Twitteren jelentette be a munka megkezdését, majd mikor az egyik rajongó az inspirációiról kérdezte, azt felelte: a Mad Men (Reklámőrültek) tévésorozat, valamint a Coen testvérek (A nagy Lebowski), Stanley Kubrick (2001: Űrodüsszeia), Steven Soderbergh (Ocean's Eleven -- Tripla vagy semmi), Tom Stoppard (Szerelmes Shakespeare), Stephen Sondheim (Sweeney Todd -- A Fleet Street démoni borbélya) és Paul Thomas Anderson (Vérző olaj) munkásságából merít ihletet, miközben szemmel tartja a játékvilágot is.

Érdekes kavalkád az inspiráció szempontjából, az egyszer szent. Ebből még bármi kisülhet, az említett rendezők, írók, zeneszerzők ugyanis a drámától a horroron át a tudományos fantasztikumig mindenféle műfajban munkálkodtak már. Kíváncsian várjuk a végeredményt!

Levine már az új játékát írja