• Elhalasztották az Avatar 2 premierdátumát
  • Nincs új időpont
  • A forgatást sem kezdték még el
  • Egyszerre három Avatar-filmet akarnak felvenni

A minap derült ki, hogy a Star Wars nyolcadik részét a Disney 2017 májusáról decemberére helyezte. Az okok elég vegyesek: nem akarták versenyeztetni a másik nagy filmjükkel, a Guardians of the Galaxy vol. 2-vel, emellett Az ébredő Erő az ünnepi szezonban igen jól teljesített, ráadásul Rian Johnson is csiszolja még a film forgatókönyvét – néhány mellékszereplő jelenetét megkurtította, hogy több idő jusson Rey-re és Poe-ra. Ez utóbbi persze azt eredményezte, hogy a forgatás kezdését el kellett tolni januárról februárra.

Szóval, a Star Wars ment 2017 decemberére, ugyanoda, ahol az Avatar 2 szerepelt. Annak a filmnek a folytatása, ami nagyon sok rekordot tartott, amíg Az ébredő Erő a ringbe nem lépett. Szóval joggal vizionáltuk a titánok csatáját, és valóban érdekes lett volna látni, mit tud egymással szemben a két rekorder franchise.

De bekövetkezett, amit sokan sejtettek: az Avatar 2-t elhalasztották. Persze szinte biztosra lehetett venni a dolgot, inkább csak az volt a kérdés, mikor történik meg. Egyrészt, a 20th Century Fox sohasem jelentette be hivatalosan a premier dátumát, csak James Cameron beszélt 2017 ünnepi időszakáról. Másrészt, a bemutató idejét évek óta tologatják. 2010-ben még 2014. december volt a premierdátum, 2012-ben már 2015, 2013-ban meg már 2016 decembere.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a forgatás kezdetének időpontja sincs meg, ráadásként Cameron nem egy, hanem három Avatar-filmet akar egy füst alatt felvenni, mindezeken túl az utómunkálatokkal is hajlamos késni, akkor beláthatjuk, hogy szerencsések leszünk, ha az Avatar 2 a Star Wars 9-cel ringbe szállhat.

avatar-jake-neytiri.jpg