Ivata Szatoru tragikus hirtelenséggel jött halála után most az a nagy kérdés, hogy vajon ki fogja átvenni a szeretett elnök-vezérigazgató helyét. Jelenleg Mijamoto Sigeru és Takeda Genjó közösen kormányozza a céget, elemzők szerint azonban Takeda fogja megkapni a kinevezést.

A Parker Consulting elemzője, Nick Parker, a japán mobiljátékok piacára szakosodott Dr. Serkan Toto, illetve az EEDAR menedzsere, Mike Schramm is úgy véli, hogy Takeda Genjó alkalmasabb arra, hogy átvegye a cég vezetését. Mellette szól, hogy régóta a Nintendo alkalmazottja, jártas nem csak a játékfejlesztésben, hanem a hardveres tervezésben és az üzleti vezetésben is, összességében pedig hasonló pályát írt le, mint Ivata, aki programozóból lett elnök-vezérigazgató. Persze lehetőség van arra, hogy Mijamoto lesz a főnök, de arra is, hogy valaki mást neveznek ki a cégen belülről -- Serkan szerint még az sem lehetetlen, hogy a cégen kívül kutatnak, de a többi elemző ezt a véleményt nem osztja.

Abban viszont mindenki egyetért, hogy kemény munkája lesz az új főnöknek. Az elkövetkezendő öt év nagyon fontos a Nintendo számára, hiszen egy új konzolt fognak piacra dobni és beteszik a lábukat a mobiljátékok piacára is, ezen felül pedig a múlt gyenge teljesítménye után a befektetők komoly változásokat várnak, így nagy nyomást fognak gyakorolni az utódra. Szerencsére Ivata stabil állapotban hagyta a céget és ezért nem égetően fontos az új ember megtalálása, nem kell kapkodni.

genyo-takeda.jpg