• Bezárt a Robotoki
  • Megrekedt a Human Element fejlesztése
  • Nem jutottak dűlőre a kiadóval
  • Lehet, hogy nem fog elkészülni a játék

Robert Bowling, az Infinity Ward egykori közösségi koordinátora jelentette be, hogy a mai nap bezárt a Robotoki stúdió, s diplomatikusan csak annyit mondott, hogy szünetel a Human Element fejlesztése, de sejthető, hogy a hányattatott sorsú játéknak befellegzett.

A Human Element eredetileg egy nyilt világú, RPG-elemekkel tűzdelt túlélőszimulátor lett volna, amit free-to-play modellel támogatnak meg, ez azonban változott: a fizetési modellt dobták, ahogy a túlélővonalat is, hogy aztán tavaly, a The Game Awards 2014 során egy multiplayer lövöldeként mutatkozzon be a játék. A tervek szerint 2015-ben jelent volna meg a Human Element PC-re, valamint Xbox One és PS4 konzolra.

Persze még lehetséges, hogy egyszer csak mégis elkészül a játék, de erre nem vennék mérget, a stúdió bezárása ugyanis pont amiatt történt, mert megrekedtek a Human Element prémiumváltozatának tárgyalásai, a program fejlesztése pedig nem folytatódhat, ameddig nem tisztáznak mindent.

Eddig egyébként a Távol-Keleten nagyon népszerű Nexon volt a stratégiai partner, de úgy látszik, hogy a kiadó meggondolta magát, vagy olyan elképzelésük volt, amibe a Robotoki nem akart belemenni.