Ahogy azt a történelmi háttérből már megtudhattuk, négy Ark hajó és a még ezeknél is nagyobb Nexus nevű központi hajó indult el az Androméda-galaxisba. Ezek közül az egyik, a Hyperion az emberiség bárkája, a másik három egy-egy más faj hajója, illetve a Nexus afféle közös, a Fellegvárhoz hasonló csomópontként üzemel majd.

Ezután feltételezhettük, hogy a többi hajó a Fellegvár Tanács másik három fajához tartozik: az asarikhoz, a turianokhoz és a salarianokhoz. Úgy tűnik, a feltételezés nem helytelen, ugyanis a GameInformer információi szerint valóban ők kapták a másik három Arkot. De nem mindegyik, eddig megismert faj teszi tiszteletét az Androméda-galaxisban.

Biztosan lesz a fent felsoroltakon túl még krogan, hiszen egyiküket már láttuk egy korai videóban, bár nekik nem lesz Ark hajójuk. Ugyanakkor valahol logikus, hogy senki sem akar például vorchát a fedélzetére venni, illetve nem lenne az sem meglepő, ha a népszerűtlen batárianokat is a Tejútban „felejtették” volna. Ugyanígy a quarianokra is van esély, hiszen ez a faj csak a zarándoklat idején hagyja el a flottillát, viszont a 600 éves, 2,5 millió fényéves zarándoklat kicsit soknak tűnik – ugyanakkor az Andromédában találtak volna új otthont, csak éppen a flotta nélkül nem lenne értelme elindulniuk.

Ugyanígy geth-ekre, yahgokra és begyűjtőkre sem számítanék, gondolom, nem kell taglalnom, miért, viszont meglepne, ha a szintén a Fellegvár Űr fennhatósága alá tartozó hannárok, volusok és drellek nem képviseltetnék magukat. És persze valószínűleg kaszás sem sok kóborol az Androméda-galaxisban.

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy Mac Walters kreatív direktor szavai azt sugallják, hogy egy jövőbeni folytatásban még az otthon maradt fajok is beköszönhetnek. Ami az eddigi ismereteink alapján nem elképzelhetetlen, ugyanis az Androméda Iniciatíva egyik feladata az összekötő út létrehozása a Tejútrendszer és az Androméda között. Ki tudja, talán az új játék végére létrejön a kapcsolat a Fellegvár és a Nexus között.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!