• A Tempest orvosa egy Lexi T'Perro nevű asari lesz
  • Natalie Dormer szólaltatja meg
  • A doktornő Peebee riválisa lesz, és belezúg Drackba, krogan harcostársunkba
  • Játékmenet-videóban megnézhetjük a harcokat is

A mai nap már kaptunk néhány nagyfelbontású képet a Mass Effect: Andromedához, de ahogy azt Derivel nevű olvasónk jelezte felén, az igazi csemegék csak ezután kezdtek el szállingózni, merthogy több portál is lehetőséget kapott a játék kipróbálására, egyúttal kikerült pár játékmenet-videó is. De mielőtt ebbe belemennénk, ismerjük meg Lexi T'Perrót, a Tempest asari orvosát – vagyis ő lesz az új Dr. Chakwas –, akit a Trónok harcával világhírűvé vált Natalie Dormer fog megszólaltatni.

T'Perro lesz az első karakter, akivel a 600 éves hibernáció után találkozunk, technikailag az első személy, akit megpillantunk az Androméda-galaxisban. Bár az alanti videóból igazán sokat nem tudhatunk meg a doktornőről, az kiderül, hogy szöges ellentétben áll a másik asari hajóstársunkkal, a sajtkukac Peebee-vel, akivel afféle rivális viszonyba kerül, míg krogan társunkba belehabarodik a hölgy.

És akkor most térjünk rá az aktuális játékmenetre, merthogy végre ilyet is kaptunk újat, kettőt is. Az első főleg a harcokra koncentrál, de láthatjuk benne a parancsok kiadásának mikéntjét is, illetve hosszabban elidézünk egy leginkább a Mass Effect 3 többjátékos módjában látható pályákra hasonlító területen, ahol hőseinknek a kivonás megérkezéséig (ezt egy visszaszámláló mutatja) kell állnia a sarat a különféle méretű és fegyverzetű ellenfelekkel szemben.

A második videóban a karakterek fejlesztését nézhetjük meg, első sorban Ryderre koncentrálva, de a többiekébe is betekintést nyerünk. Sokat ez az anyag sajnos nem tesz hozzá eddigi ismereteinkhez (ezt jobban prezentálta a Bioware a hivatalos videóban), de azt újfent megállapíthatjuk, hogy lesz miből szemezgetni.