A mai napon megjelenésre került a Dota 2 egy új hőse, szám szerint a 112., aki az Abyssal Underlord (Vrogros) nevet viseli. A veteránok az eredeti Dota idejéből emlékezhetnek rá amikor még Pit Lordként volt ismert.cqj6lhzumaauv3e.jpg

Vrogros egy strength hős 25 erő alapponttal, akinek Treant Protectorhoz hasonlóan 700-as a kezdő HP-ja van. Ellenben fontos észben tartani, hogy közel sem üt akkorát, mint fa társa, ám így is 62-68 közé tehető a starter sebzése. A spelljei főként AOE (Area of Effect) típusúak.

q-firestorm.png
Firestorm

 Underlord első képessége a Firestorm, amely egy 6 hullámban érkező tűzesőt indít el és 25/40/55/70 Magic Damage-et jelent. Mivel ez a skill stunt nem ad, azért érdemes egy disabler hős társaságában használni, aki kiüti az ellenfelet a maximális hatása elérésének érdekében.

wpit-of-malice.png
Pit of Malice

 W-je a Pit of Malice szintén AOE spell. Egy 275-ös rádiuszú körön belül megbénít és láthatóvá tesz minden ellenfelet. Szintezéssel a fenntartott képességeket is megszakítja, illetve minden blink képességet és erre alkalmas tárgyat kikapcsol arra az időre amíg az adott hős a körben tartózkodik. A képesség 7 másodpercig tart és hatása BKB-val semlegesíthető.

eatrophy-aura.png
Atrophy Aura

 Az E-re beosztott Atrophy Aura egy passzív képesség. Azokra az ellenséges hősökre hat, akik Underlord közelében tartózkodnak és hatására csökken az alapsebzésük. Az Atrophy Aura 900-as rádiuszban aktiválódik és 18%/26%/34%/42%-ban redukál. Másodlagosan pedig Underlordot buffolja: bónusz damage-et adva neki. 

rdark-rift.png
Dark Rift

 Underlord ultija a Dark Rift egy szövetségest megcélozva odateleportálja magát és minden egyes a közelében lévő barátságos egységet a kiválasztott bajtárshoz. A helyváltoztatást egy rövid késleltetés előz meg, ami 1-es szinten 0.6 másodperces cast-time-ot és 5 másodperces delayt jelent. Ha ez idő alatt a becélzott egység meghal, akkor az ulti megszakad és 130 sec-es cooldownra kerül.

Egyelőre még kétes, hogy pontosan milyen szerepkör jut majd az új hősnek. A Dota 1-es időszakban rendszeresen solo-mid vagy offlane volt, ám jelenlegi formájában még egy jungle-be is beleillik.

underlordtease.png