A Dark Souls 3 a mai napon debütál Japánban, az ennek alakalmából készült launch trailert meg is mutattuk nektek tegnap, azonban a nyugati régiókban még egészen árpilis 12-ig kell várni a FromSoftware kegyetlenül nehéz szériájának friss felvonására. Azonban ha a türelmetlenség némi kreativitással ötvöződik, akkor annak néha csodás végeredménye születik. Így történet ez most is, hiszen néhány felhasználó rájött miként bírhatja működésre a Xbox One konzolján a Dark Souls 3 ázsiai régiókba szánt digitális változatát.

A bidguy névre hallgató felhasználó a NeoGAF fórumán tette közzé módszerét, lépésről lépésre összefoglalva, hogy miként kerülhetjük ki a régiózár csapdáját. Ehhez nem kell mást tennünk, mint létrehozni egy Xbox felhasználói fiókot (ha a sajátunkat féltenénk), a régiót pedig japánra állítani hozzá. A Microsoft Store-ban ezután yen alapon Xbox kreditet kell szereznünk, hogy megvásárolhassuk a Dark Souls 3-at. Az ilyenkor szükséges címként megadhatunk egy tetszőleges japán utcanevet, bidguy az ottani amerikai nagykövetség címét használta erre. Ezután pedig nincs más hátra, mint visszaállítani a felhasználói fiókunkat az eredeti régióra, így máris gond nélkül letölthetjük, és elindíthatjuk a Dark Souls 3-at, hogy újra, újra, és újra elhalálozzunk a kegyetlen főellenfelek csapásaitól. A dolog egyetlen komoly hátulütője, hogy a történetből nem fogunk sokat érteni – ha csak nem japán szakra járunk –, mivel az ottani kiadásban nem érhető el az angol nyelv.

A calebkeith nevű redditező hasonló módszerrel, csak éppen paypal fizetési formát választva oldotta meg a problémát, az ő leírását is érdemes átböngészni, mert elég részletesen lerí minden tudnivalót. Bátraké és japánul értőké a szerencse!

ds3-regio-kikerules.png