Nem túlzás azt mondanunk, hogy a Star Wars: Battlefront Classic Collection első előzetese könnyeket csalt a rajöngók szemébe, mert nemcsak remekül nézett ki, de a megjelenésre sem kellett sokat várni. Aztán elérkezett a várva várt nap, és ismét könnyek szökhettek a nosztalgiázni vágyó játékosok szemébe, ám nem az örömtől, hanem a haragtól... A Battlefront gyűjteményt ugyanis közel játszhatatlan állapotban adták ki, különböző bugokkal, szerverhibákkal, akadásokkal, stb.

A fejlesztő Aspyr Media csapata az alábbiakkal reagált a botrányos indulásra:

"Szeretnénk megköszönni a Battlefront közösség lenyűgöző támogatását és visszajelzéseit a STAR WARS Battlefront Classic Collection megjelenésével kapcsolatban. 

Induláskor kritikus hibákat tapasztaltunk a hálózati infrastruktúránkban. Ennek eredményei voltak a hihetetlenül magas pingek, a meccskészítő hibák, fagyások, és hogy nem minden szerver jelent meg a keresőben.

Az indulás óta azon dolgozunk, hogy megoldjuk ezeket a problémákat, és növeljük a hálózati stabilitást. Addig folytatjuk az erőfeszítéseket, amíg a hálózati infrastruktúránkat nem stabilizáljuk, hogy ne legyen több leállás.

Kérünk mindenkit, továbbra is küldjétek el nekünk a bugokat, hibákat, vagy váratlan eseményeket, ezzel segítve a munkánkat, az alábbi űrlap kitöltésével.

Az Aspyr Csapat"

Kíváncsian várjuk ezeknek az erőfeszítéseknek a gyümölcsét, a hihetetlenül jól sikerült Star Wars Dark Forces Remaster után rossz látni, hogy milyen ramaty állapotban jelent meg egy másik Csillagok háborúja klasszikus. Ti adtok majd neki egy esélyt?