A Konami közleménye szerint Snake legújabb kalandját PC-n az eredeti, szeptember 15-ei dátum helyett már szeptember 1-től átélhetjük, tehát nem kell várnunk a konzolos megjelenés után plusz két hetet. A játékot már elő is tudjuk rendelni Steamen, ahol bónuszként megkapjuk a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroest, egy színfalak mögötti videót (ami a Konami jelen állása szerint egy szigorúan őrzött börtönben játszódik), és egy-egy DLC-t, amelyben Venom Snake embléma és egy Mother Base csapat kapott helyet.

Továbbá, hogy biztosítsanak minket arról, hogy ez nem holmi ócska port, az MGS 5 támogatni fogja a 4K-s felbontást, számos grafikai beállítás közül válogathatunk, a saját zenénket a játékba rakhatjuk, illetve lesznek Steam kártyák is -- igaz, hivatalosan Windows 10 támogatás még nincs, de a fejlesztők nem számítanak semmilyen fennakadásra, erről Robert Peeler közösségi koordinátor biztosított bennünket.

A Metal Gear Online viszont csak jó pár hónappal később jut el a PC játékosokhoz: a konzolon 2015. október 6-tól megnyíló móka, gépen csak 2016. januárjától lesz elérhető.