John Romero, az id Software egykori fenegyereke a Doommal lett híres, a Quake-kel kidobatta magát az id-től, a Daikatanával pedig úgyszólván elásta magát a szakmában. Hiába dolgozott például a Red Faction első részén, vagy az Area 51-en, senkinek még csak eszébe sem jutott a nevével reklámozni e két játékot.

Ám kedden a semmiből előtűnt egy fiktív cég, a Hoxar Inc. honlapja, ami a Blackroom nevű, eszközök nélküli virtuális valóság élményét biztosító holofedélzetet reklámozta. Némi utánajárással kiderült, hogy ez bizony Romero új FPS-e.

Az biztosnak látszik, hogy eme játék sci-fi témájú lesz, és majdnem száz százalék, hogy valamiféle Tron vagy Matrix szerű digitális világ, vagyis, virtuális valóság lesz az alapja, még inkább, a helyszíne. Ha ez igaz, akkor az Oculus Rift és a Playstation VR árnyékában a téma aktualitása jó tálalás mellett nagyot üthet.

Hogy igazak-e az elképzelések, az úgy tűnik, nemsokára kiderül. Egész pontosan, jövő hét hétfőn. John Romero ugyanis kitett a Youtube-csatornájára egy videót, ami a Star Wars: Az ébredő Erő legvégét (illetve, ha igazak a pletykák, akkor egyúttal a Star Wars VIII legelejét) idézi meg, csak itt nem Rey sétál fel a hegyre Luke Skywalkerhez, hanem az id egyik alapítója, Adrien Carmack (nem John Carmack rokona) keresi fel Romerót. Fénykard helyett meg valami mást ad át, de azt már nézzétek meg a videóban.

Az ötletes promóból az is kiderül, hogy a játék bejelentése hétfőn lesz, és egy webcímet is kapunk, ami az írországi Galway-ben székelő új, független stúdió, a Night Work Games oldalára vezet. Itt ugyan nincs sok érdemleges információ, de legalább igazolást nyert, hogy tényleg egy FPS-en dolgoznak.

Szerintetek milyen témát fog feldolgozni Romero új játéka, és egyáltalán, képes lesz felnőni húsz évvel ezelőtti önmagához? Összejöhet neki a nagy visszatérés, vagy megismétli a Daikatana fiaskóját?