• Drága lesz a HTC Vive
  • A gyártó a prémium árkategóriát célozza
  • Azt mondják, még nincs árérzékenység, ami lejjebb vinni az árat

Azt már eddig is lehetett sejteni, hogy nem lesz olcsó mulatság a virtuális valóság. Korábban úgy hallottuk, hogy az Oculus 200-400 dolláros áron fog megjelenni, most pedig megtudtuk, hogy a HTC és a Valve közös gyermeke, a HTC Vive sem lesz olcsó. A HTC marketing főnöke, Jeff Gattis azt mondta, hogy prémium árkategóriában fog megjelenni az eszköz, mert megtehetik.

„A világ lehető legjobb VR-élményét szeretnénk elhozni, és ez nem csak marketingduma, hanem az, hova pozícionáljuk magunkat a Vive-val, és ez a pozíció a csúcs. Ebből a prémium élményből kiindulva tehát stratégiai szempontból a magasabb ár elfogadható, de az ár mindig csökkenthet. Tudjuk, hogy van kereslet, és így még nincs árérzékenység, de hogy szélesebb körben elterjedjen, a piaci keresletnek kell lejjebb vinnie az árat.” -- mondta Gattis.

Hogy nagyjából mekkora árcédulára számíthatunk, azt még nem tudjuk, a HTC ugyanis semmilyen árat nem mondott -- persze lassan már ezzel is elő kell hozakodniuk, ha tényleg novemberben akarják kiadni az eszközt.