Kevin Butler (Jerry Lambert)

Kevin Butler (fent) éveken át szerepelt a Sony reklámfilmjeiben, mint a cég vezérigazgatója. Persze valójában csak egy kitalált karakterről van szó, akit Jerry Lambert színész és komikus alakít. Ez azonban mit sem von le Butler érdemeiből, kit játékosok milliói szeretnek, mert nemcsak vicces, de szimpatikus is.

Legalábbis volt, míg egy szerződésszegés miatt perrel nem fenyegette meg a Sony. Ha bíróság elé került volna az ügy, tuti elmarasztalják Lambertet (akár börtönbe is mehetett volna), de a színész végül megegyezett a konzolgyártóval, és elismerte, hogy tudatosan szegte meg a Sonyval kötött megállapodást.

A közös, bíróságon kívüli megegyezés egyik alapköve, hogy Lambert két évig nem szerepelhet semmilyen videojáték-reklámban, sőt, 2015 után is előre tájékoztatnia kell a Sonyt, ha ilyesmit tervez, nehogy rossz színben tüntesse fel a céget. Ugyan ez elsőre túlzásnak tűnik, tény, hogy a PS3-as kampány gyakorlatilag Kevin Butler karakterére épült, szóval érthető a vállalat vasmarkú intézkedése.