A Nintendo Direct április 17-i sugárzása nem hozott forradalmi újdonságokat, gyakorlatilag papírforma szerint zajlott az egész. Megtudtuk, hogy frissül a Wii U szoftvere (mi tagadás, rá is fér), jön egy sor Virtual Console-cím (pl. a kultikus kedvenc EarthBound), és persze dobozos játékokat is bejelentettek.

Utóbbiak közül nyilván a Pikmin 3 a legnagyobb cím, mely az Egyesült Államokban augusztus 4-én jelenik meg, hazai dátuma viszont még mindig nincs, bár Ivata szerint "pár hónap és itt van". Remek, végül is csak több mint fél évet késtek vele...

3DS-re átnyergelve, jön egy új Mario-szerepjáték, a Mario & Luigi: Dream Team Bros., illetve Európában is kiadásra kerül a Bravely Default: Flying Fairy című JRPG. Nagyobb hír, hogy folytatást kap a SNES-klasszikus The Legend of Zelda: A Link to the Past. A Link to the Past 2 egy felülnézetes akció-szerepjáték, tipikus Zelda, ha úgy tetszik, új sztorival, és a 3DS-re optimalizált, de az elődjéhez hű stílusban tálalt grafikával és zenével. Hogy az össze-vissza idővonal három univerzuma közül melyikben és hol helyezkedik el, majd kiderül az év végi megjelenésekor. Visszatér továbbá Yoshi is a Yoshi's Island 3DS-ben, mely egy oldalra görgetős, 2D-s platformer, a 3DS technikai előnyeit kihasználva -- hogy ez alatt mit értenek, ne kérdezzétek, kiderül, ha kijön egyszer, dátum pedig nincs.

A teljes műsort alant lehet megnézni -- érdemes, már csak a mozgásban döbbenetesen kinéző Shin Megami Tensei IV, vagy az új, 3DS-es LEGO City Undercover trailer kedvéért is.