Nem kerített különösebben nagy feneket az EA és a Ghost Games a 2017-ben érkező következő Need for Speed rész bejelentésének, hiszen azt egy a játék hivatalos oldalán megjelent posztban tették közhírré. A bejegyzés első fele nem is a fontosabb hírre koncentrált, hanem a konzolokon tavaly novemberben, PC-n pedig idén márciusban befarolt reboot teljesítményét ecseteli.

A számok kétségtelenül lenyűgözőek, hiszen csak a járgányok testreszabásával 16 millió órát foglalatoskodtak a játékosok, az 550 millió különböző mérkőzésen pedig közel tízmilliárd REP pontot gyűjtöttek be a lelkes virtuális pilóták.

nfs-info-kicsi.jpg

Ezek fényében talán már nem is meglepő 2017-re tervezett folytatást, melyet újfent a Ghost Games hoz majd motorháztető alá, ami azt is jelenti sajnos, hogy az április végén megjelent ingyenes SpeedList frissítést követően nem gyártanak több tartalmat a Need for Speedhez, hiszen mostantól minden erejükkel a következő rész munkálataira koncentrálnak. Annak alapjait pedig a tavalyi rész, illetőleg az azóta befutott rajongói visszajelzések adják, ám a Ghost szeretné a 2017-es epizód megalkotásába még jobban bevonni a közösséget, így minden véleményt és javaslatot meghallgatnak, ami Twitteren, Facebookon, vagy az újonnan megnyitott fórumon keresztül érkezik.

Úgy tűnik tehát, hogy a két esztendeig parkoló pályán vesztegelő sorozat megtalálta számításait a tavalyi reboottal (igaz, az EA a konkrét eladási számokat szégyenlősen titkolja), ám innentől a jelek szerint nem évente, ha két évenként kapunk majd újabb adagot a féktelen száguldásból.

Ti milyen Need for Speed epizódot látnátok szívesen legközelebb?