Eddig a Double Fine gyűjtése volt a legsikeresebb a Kickstarter fennállása során, ám ezt a rekordot minden értelemben megdöntötte az OUYA. Az újszerű konzolnak csupán nyolc óra kellett ahhoz, hogy összekalapozza a minimális, 950 ezer dolláros összeget, s most, több mint 3000 támogató után már ötmillió dollár felett jár.

A játékosok imádják az olcsó, 100 dolláros, ingyenesen játszható programoknak fenntartott konzol ötletét -- de nem csak ők, hanem az ipar nagyobb képviselői is figyelemmel kísérik a projektet. Robert Bowling, az Infinity Ward egykori közösségi koordinátora, illetve Jordan Mechner, a Prince of Persia-sorozat kitalálója támogatja a kezdeményezést, s noha a Mojang csapata egyelőre nincs elájulva az ötlettől, érdekesnek találják, s ha sikerül teljesíteni a célkitűzést, és a játékosok is fogékonyak a dologra, a cég termékei is megjelennek majd a konzolon.

Az OUYA társalapítója, Julie Uhrman egy interjúban kijelentette, hogy a Kickstarteren kívül nem keresnek mellékes támogatást. A tisztázás azután kellett, hogy a sajtó félreértette azon kijelentését, miszerint egyéb támogatást szeretnének szerezni. Uhrman biztosított minket arról, hogy most csak és kizárólag a Kickstarteren keresztül jut hozzájuk pénz, egyelőre pedig csak az a céljuk, hogy egy működő prototípusból kész terméket készítsenek, s a lehető legjobb játékélményt nyújtsák. A későbbiekben persze szóba jöhet az egyéb forrásokból való támogatás megszerzése, elvégre ötmillió dollár nem olyan sok, főleg ha egy konzolt akar elindítani az ember.