November 16-án vasárnap került megrendezésre a Millenárison az első PC Guru Show, mely egész napos programmal, kipróbálható játékokkal, exkluzív bemutatókkal, na meg a csaknem teljes PC Guru csapattal várta a közönséget. Mi már kora reggel a Millenárison készülődtünk, összeszereltük a technikát, felállítottuk a szükséges gépparkot, és persze próbáltuk kitalálni, ki, mit, mikor és hogyan csináljon abban a vészterhes esetben, ha valami mégsem a tervek szerint sül el. Ilyen azonban szerencsére nem történt (a Samsungnak külön köszönjük a kontrollpultnál használt, a Show idejére kölcsönadott T27D390S monitort!), és a látogatók is szépen özönlöttek a 10 órai nyitásra, hogy egészen este 6-ig bámészkodjanak, illetve próbálgassák a megannyi kiállított játékot.

JohnBart, Obo, Miguel és Chris épp dedikálnak

Kezdődött minden a PC Guru LoL bajnokság döntőjével, ami 9:30 és 10:00 között került megrendezésre – a végső leszámolást természetesen élőben közvetítette a LoL Hungary csapata Twitch-en keresztül, itt meg is nézhetitek, hogyan küzdött egymással a VelociReports Reborn és a Death Faction Multigaming brigádja.

Voltak páran

Ezt követően a Show házigazdája, mcmacko megkezdte az egész napos színpadi szereplését, amit 11:00-kor DreamerInstinct és jómagam közös Borderlands: The Pre-Sequel bemutatója szakított félbe, 20 teljes percre.  Onnantól egyébként nem volt megállás: ajándékosztás, sorsolás, kvíz, és persze sok egyéb játékbemutató következett a színpadon. Miguel a Call of Duty: Advanced Warfare-ről beszélt a nagyérdeműnek, Bate a LEGO Batman 3-at és a Skylanders: Trap Teamet prezentálta, majd Darki társaságában az Assassin’s Creed: Unityt és Rogue-ot elemezte ki egy baráti beszélgetés közepette. Jómagam (Chocho) a Far Cry 4-hez próbáltam kedvet csinálni, Sasa a szíve csücske Halo: The Master Chief Collectiont mutatta be a tőle megszokott lelkesedéssel, majd végül mcmacko a Sony év végi nagy durranásának szánt LittleBigPlanet 3-at, ismét én a Lords of the Fallent, és végül, de nem utolsósorban Chris és Darki a World of Warcraft: Warlords of Draenor című új kiegészítőjét vesézte ki.

Ajándékosztás a színpad előtt

Az Assassin’s Creed cosplay-verseny mindeközben óriási sikert aratott, a saját készítésű jelmezek már-már perverz részletességet sugároztak, és abszolút megszállottságról tettek tanúbizonyságot, de persze kizárólag a szó pozitív értelmében – Karabekiannal meg is állapítottuk, hogy az ilyen minőségű munka már akkor is hatalmas elismerést érdemel, ha az ember nem nyer vele semmit, és hogy milyen klassz már, hogy Magyarországon is terjed ez a fajta hobbi (egyébként a cosplay-ről itt olvashattok részletesebben).

Assassin's Creed cosplay-verseny

Mindeközben a kiállított játékok is nagy sikert arattak. Valaki mindig ugrabugrált a Singstar stand előtt, vagy ült a gumiból épített versenyautók valamelyikében, nem beszélve az Assassin’s Creedekről, a Far Cry 4-ről, vagy az emeletet elfoglaló MesterMC csapatról, akik szintén egész nap szórakoztatták a jórészt gyerekekből verbuválódott közönséget. A PlayON, a Magnew és a Sony is hozott magával játszani és nézni valót bőségesen, de kint volt a Chip magazin stábja is, a Gigabyte standon folyamatosan a legmenőbb alkatrészeket fűtötték túl a tuningos srácok (a folyékony nitrogén sokaknak tetszett), és a Digiprime, valamint az ASUS standjainál is megannyi klassz PC-s szépséget lehetett megtekinteni.

PC Guru LoL bajnokság -- igen, játék is volt!

És ha már közönség: köszönjük nektek a részvételt, hogy eljöttetek, megnéztetek és meghallgattatok bennünket! Nélkületek a PC Guru Show, és maga a Guru sem lenne az, ami, és elhihetitek, hogy bizony még a sokat megért gurusok szemébe is könnycsepp csordul, amikor látja, hogy mennyien kérnek autogramot tőle vagy akarnak fényképezkedni vele.

Szóval még egyszer köszönjük a részvételt, jövőre újra találkozunk, addig is pedig a Guru legyen veletek!


(Alant végignézhetitek a galériát. Képek: Pasku Csaba, Szücs Péter)

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!