A GTA 5 mindösszesen egyetlen nap alatt 800 millió dollár bevételt termelt, ezzel a sorozat legjövedelmezőbb darabja lett, illetve a játékipar valamennyi nagy dobását megelőzte rekordteljesítménnyel -- Peter Molyneux viszont úgy gondolja, hogy ez a 800 millió dollár nem olyan nagy szám.

„A frissen megjelent GTA 5 egy olyan játék, ami mindenhol ott van; a csapból is ez folyik. Konzolokon egyetlen hónap alatt egymilliárd dollár bevételt fog felhalmozni, de ez nem lenyűgöző.”

A híres-hírhedt tervező véleménye szerint sokkal inkább arról kellene beszélni, hogy milyen eredményeket tudnak felmutatni a mobilplatformra fejlesztő kisebb csapatok. Ilyen gárda például a Supercell, melynek mintegy 18 hónapja megjelent Hay Day és Clash of Clans című játéka napi szinten már 3, illetve 5 millió dollárt hoz a konyhára. Na, ez a lenyűgöző -- mondta Molyneux, aki a Lionhead Studiostól való távozása óta kisebb játékok fejlesztésének szenteli idejét a 22Cans nevezetű cégének élén.

A 22Cans jelenleg a Populous szellemi folytatásának tekinthető Godus című játékon dolgozik, mely a Steam Early Access program keretében már megvásárolható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!