A lengyelek úgy tudják, hogy az Xbox Live Gold előfizetők számára legközelebb a Crackdown és a Dead Rising 2 lesz ingyenes. Erről napokkal ezelőtt az Xbox 360 Online Centre portál számolt be, majd pedig ma az Ultima áruház oldalán jelent meg az alábbi reklám, mely büszkén hirdeti, hogy a Crackdown lesz az első ingyenes játék augusztusban.

crackdown-xbox-live-gold-free.jpg

Az nem derült ki, hogy a két lengyel oldal honnan szerezte az információt (csak az ilyenkor szokásos „megbízható forrás” lett megadva), de nem képtelenség azt hinni, hogy eme két játékot kínálja fel a Microsoft. Belegondolva jól passzol az akció profiljába mindkét program, hiszen egyrészt kellően régi darabok ahhoz, hogy ne jelentsen nagy érvágást ingyen osztogatni ezeket, másrészt pedig közkedvelt játékokról van szó, melyekkel annak idején nagyon sokan töltötték idejüket, s pont ilyen közönségkedvenc programokat ígért a gyártó az E3-on.

Korábban a Fable 3, a Defense Grid: The Awakening és az Assassin’s Creed 2 volt ingyenes.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dead Rising 2 -- Megjelenés: 2010. szeptember 24. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM:  2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 8,5 GB

Friss: Major Nelson megerősítette, hogy holnap valóban a Crackdown lesz ingyenes, majd pedig augusztus 16-tól a Dead Rising 2-t és a Dead Rising 2: Case Zero kiegészítőt kapják meg az Xbox Live Gold előfizetők.