E hét pénteken startol el a 2023-as Star Wars Celebration, amit ezúttal Londonban rendeznek meg. Rengeteg vendég, kiállítások, shoppok várhatóak, de azok sem maradnak ki az újdonságokból, akik nem tudnak ellátogatni a helyszínre, hiszen a Lucasfilm valószínűleg itt mutatja be majd először az Ahsoka című sorozat előzetesét, és más bejelentések is várhatók, így talán a Skeleton Crewról is megtudhatunk pár részletet. Mindez jó apropó arra, hogy a PS Plus Premium klasszikus katalógusából a figyelmetekbe ajánljunk 5+1 remek Star Wars-játékot.

Star Wars: Force Unleashed 1-2

  • Megjelenés: 2008.09.16. / 2010.10.26.
  • Eredeti platform: PS2 / PS3

A Star Wars: Force Unleashed első és második részére a Star Wars Jedi: Fallen Order szellemi elődjeként is tekinthetünk. A főhős Darth Vader titkos tanítványa, Galen Marek, akire csak Starkillerként, azaz Csillagpusztítóként hivatkoztak. Feladata a rejtőzködő Jedik és a lázadók levadászása volt, ám mint annyi más esetben, az érzelmek ezúttal is erősebbnek bizonyultak. Hősünk ugyanis beleszeret egy fiatal birodalmi kapitányba, Juno Eclipse-be, és végül elárulja a Birodalmat, mi több, tevékenyen kivette a részét a Lázadók Szövetségének megalapításából. A Star Wars: Force Unleashed mindkét része látványos fénykard-harcokat ígér, amihez hozzájön az, hogy az Erővel mindennél nagyobb pusztítást hajthatunk végre. Érdemes megjegyezni, hogy a játék kínál egy alternatív sztorivonalat is, amiben Starkiller olyan embereket vadászhat le, mint Luke Skywalker.

Star Wars: Racer Revenge

  • Megjelenés: 2002.03.08.
  • Eredeti platform: PS2

Nyolc évvel a Boonta Esti versenyen történt győzelme után az ifjú Anakin Skywalker visszatér, hogy részt vegyen a Galaktikus Fogatversenyen. Riválisa, Sebulba csak erre az alkalomra várt, hogy bosszút álljon a korábbi vereség miatt. A Star Wars: Racer Revenge a ’99-es Star Wars: Racer folytatása, amiben a fogatok még gyorsabbak, még nagyobbak és a versenyzők még piszkosabb trükköket vetnek be ellenünk.

Star Wars: Jedi Starfighter

  • Megjelenés: 2002.03.10.
  • Eredeti platform: PS2

A Star Wars: Jedi Starfighter a 2001-es Star Wars: Starfighter folytatása. Az előző részből visszatért a forrófejű kalóz, Nym, aki ezúttal Adi Gallia Jedi mesternek segít. Hősnőnk feladata az új Delta-7-es Jedi vadászgép tesztelése, de természetesen a dolgok hamar más irányt vesznek, amikor képbe kerül a Kereskedelmi Szövetség egy új szuperfegyvere, amit a közelgő klón háborúkban akarnak felhasználni. A Jedi Starfighter játékmenetében a Rogue Squadron-sorozatot követi, vagyis különböző űrhajókba pattanva vívhatunk parázs csatákat, ám a hangsúly a látványos akciókon van, nem pedig a komoly szimuláción.

Star Wars: Demolition

  • Megjelenés: 2000.10.12
  • Eredeti platform: PS1

A Star Wars: Demolition egy járművekre épülő, aréna jellegű akciójáték. A sztori szerint a Birodalom betiltotta a fogatversenyzést, így Jabba a kieső bevételt egy még halálosabb játékkal próbálja pótolni, egy csillagközi roncsderbivel. A cél, hogy kiejtsd, pontosabban szólva megsemmisítsd a pályán lézengő összes többi járművet. Az ütközetekben nagy segítségedre lehetnek a térképen szétszórt erősítők, amikkel javíthatod a fegyverzeted, például bevethetsz hődetonátort vagy proton torpedót, illetve erősítheted a védelmedet kiegészítő pajzzsal vagy álcázással. A Demolitionben olyan karakterek tűnnek fel, mint Boba Fett és Aurra Sing, és olyan járművekbe pattanhatunk be, mint a birodalmi AT-ST lépegető vagy a Kereskedelmi Szövetség AAT tankja.

Star Wars: Bounty Hunter

  • Megjelenés: 2002. november 2.
  • Eredeti platform: PS2

Mivel még javában fut A Mandalóri harmadik évadja, így erről a listáról semmiképpen sem maradhatott le ez a 2002-ben megjelent játék. Ebben a Disney+ sorozatokban is visszatérő Boba Fett apját (vagy donorját), Jango Fettet alakíthatjuk. A Star Wars: Bounty Hunter sztorija a Baljós árnyak idején játszódik, mely során Jango elfogadja egy bizonyos Tyranus megbízását, amelynek értelmében le kell vadásznia egy Sötét Jedit, bizonyos Komari Vosát, aki jelenleg a Bando Gora bűnszindikátus ura, és nem mellesleg Dooku egykori tanítványa. A mára legendának számító történetben Jangónak ugyanaz a Temuerra Morrison kölcsönzi a hangját, aki a filmben is alakította a karaktert (majd lett a klónok és Boba Fett arca az újabb és újabb alkotásokban).

Ez tehát az a hat Star Wars-játék, amivel te is megünnepelheted a Star Wars Celebrationt. És persze nem csak ezek, de számos egyéb klasszikus játékra is rálelhetsz a PS Plus Premium katalógusában, mindenféle műfajban. Persze az újdonágra vágyóknak sem kell sokáig várnia, hiszen 2023. április 28-án megérkezik a Star Wars Jedi: Survivor is.