A PS4 most tart 6 millió eladott példánynál, ami nagyon jó eredmény egy még fél évnél is fiatalabb konzoltól. A Microsoft egy ideig kitartott az Xbox One-nal, mostanában viszont nincsenek kiadott eladási adataik, ami valószínűleg azt jelenti, hogy az új Xbox lemaradt a PlayStation 4 mögött. És hogy kik veszik a PS4-et ilyen szorgosan? Nos, azok a játékosok, akik korábban Xboxon játszottak.

A DealNews cikke szerint (ami egyébként nem új, két hete kiadott anyag, de mi csak most futottunk bele) azok a játékosok, akik korábban Xbox 360-on és PS3-on is játszottak, a PS4-et favorizálják inkább. A platformhűség elsősorban azokat a vásárlókat befolyásolja, akik csak egy géppel rendelkeztek, de náluk sem olyan erős az xboxos vonzás, mint az előző generációban volt.

A weboldal egy nem reprezentatív kérdőívvel kutatta olvasói konzolvásárlói magatartását, és arra jutott, hogy az 1727 kitöltő 44 százaléka mindkét előző generációs masinát birtokolta. Ennek a csoportnak a 35 százaléka átállt a Sony mellé, azaz szemrebbenés nélkül PS4-et vett, míg Xbox One-t csak 23 százalékuk vásárolt. Az egy gyártó mellett állást foglalókat "swing gamereknek" nevezte a lap -- olyan felhasználókról van szó, akiket tényleg csak a minőség érdekel, és befolyással vannak rájuk a pletykák, hírek, árak. Természetsen ezek az emberek később bezsákolhatják az Xbox One-t is, de azért valami miatt mégsem az MS dobozába invesztáltak pénzt elsőnek.

Vajon miért?