A fejlesztőcsapat tegnap jelentette be, hogy a PVP mód eddigi alapos átszervezése után elérkeztek a következő nagy lépéshez, ami nem más, mint a PVP liga bemutatása. Ez a Heart of Thorns kiegészítővel együtt érkezik meg, és szezonális megmérettetéseket kínál az MMORPG legjobb játékosai számára.

A liga összesen hat, egyébként többszintes divízióra oszlik: mindenki az Amber divízióban kezd, de csak a legjobbak emelkedhetnek fel a Legendary-ig. A mérkőzések során minden győzelem, vagy adott mennyiségű pont elérése után egy-egy pip jár, és amint sikerült összegyűjteni a kellő mennyiséget, egy szinttel feljebb kerülünk, majd pedig a következő divízióba.

Az új divízió megkezdésekor jutalmak járnak, ritka tárgyak és kitűző formájában, hogy mindenki lássa, milyen ügyesek vagyunk (ez a következő szezon kezdetéig megmarad), illetve egy díszes szárnyat is összeszedhetünk, miközben a ranglétrán az egyéni és a guildünk teljesítményét is nyomon lehet követni. Utóbbi nem mellesleg azt a célt is szolgálja, hogy a legjobbak meghívót kapjanak a nagyobb bajnokságokra.

Érdemes tudni, hogy a szezon során, ha nem vagy elég ügyes magasabb szinteken, nem eshetsz vissza egy előző divízióba, valamint a PVP ligával együtt felfrissített formában visszatér a dishonor system, ami a kártékony játékosokat hivatott távol tartani.

guild-wars-2-pvp-league.jpg