• Megjelent PC-re a Quantum Break
  • Sokan csalódtak az átiratban
  • Rosszul, akadozóan fut
  • Patch még nincs
  • Eközben a kalózos easter egg jelent meg

Ha elindítod a Quantum Breaket, és a főszereplő egy szemkötőt kapott, akkor biztos lehetsz abban, hogy megkerülted, vagy legalábbis beindítottad a játék másolásvédelmi rutinját, a kalózos easter egg (ilyen volt az Alan Wake-ben is) ugyanis csak akkor jelenik meg, hogy a program a futtatáskor valamilyen meg nem engedett tevékenységet észlel.

A helyzetet érdekessé az teszi, hogy a Quantum Breaket nem sikerült feltörni, pedig a játék GY.I.K. szekciója konkrétan a másolásvédelem beindítását nevezi meg, mint kiváltó ok, a játékosok visszajelzése alapján azonban úgy tűnik, hogy a szemfedőhöz elegendő offline módban játszani.

quantum-break-kaloz.jpg

A poénnak is tekinthető apróság azonban nem nyerte el mindenki tetszését, és sokan azt mondják, hogy inkább a portolással kellene foglalkozni, és valóban, számos helyről hallani (NeoGAF, Reddit) azt, hogy a Quantum Break PC-s változata gyenge teljesítményt nyújt -- alacsony képfrissítés, a semmiből feltűnő textúrák és szaggatás, ezek a főbb problémák, amikkel a megjelenés óta kénytelenek szembenézni a vásárlók. Patch egyelőre nem érkezett, ám az AMD és az Nvidia is jelentkezett egy-egy új meghajtóval, bár utóbbinál nem árt óvatosnak lenni a múltban történtek után.

A Quantum Break PC-re az Univerzális Windows Platform keretében jelent meg, amit nemrég az Epic programozó atyaúristene, Tim Sweeney ostorozott, és ez már a második olyan AAA program, ami gyengélkedik -- az előző a Gears of War: Ultimate Edition volt, ami egyes, felsőkategóriás AMD kártyákon egyenesen játszhatatlan volt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!