• Egy modderekből álló orosz csapat szeretné feléleszteni a törtölt Star Wars: Battlefront 3-at
  • Az Unreal Engine 4-re ültetett programnak a Star Wars: Galaxy in Turmoil címet adták
  • Vélhetően csak idő kérdése, mikor lövi le a projektet a Star Wars-jogokkal rendelkező Disney-EA páros

Noha már nyolc esztendeje annak, hogy a LucasArts hosszas huzavona után félkész állapotban leállíttatta a Star Wars: Battlefront 3 fejlesztését (a csúnya történettel kapcsolatban itt olvashattok szaftos részleteket), a Free Radical Design ígéretesnek tűnő programja azonban a mai napig izgalomban tartja a rajongókat, pláne, hogy időről időre újabb videók és információk látnak napvilágot az elkaszált játékról.

Úgy tűnik, hogy az orosz Frontwire Studios lelkes modderekből álló csapata is képtelen beletörődni abba, hogy végül nem ölthettek kész játék formájában testet a Free Radical elképzelései (melyek hatalmas bejárható pályákat és grandiózus űrcsatákat ígértek), így az internetre kikerült fejlesztői fájlok, gameplay videók, és karakterleírások alapján belefogtak, hogy elkészítsék a Star Wars: Battlefront 3 remake-jét, méghozzá Star Wars: Galaxy in Turmoil címmel. Az Unreal Engine 4-re átültetett változatban az ígéretek szerint a Hoth és a Tatooine bolygót is bejárhatjuk majd, repülhetünk X-Wingekkel és Y-Wingekkel, valamint fegyverekből sem lesz hiány, hiszen DC-15S Blaster Rifle, Republic Grenade Launcher, Republic Missile Launcher, Z6 Rotary Blaster Cannon, és A280C Blaster Rifle is rendelkezésünkre áll az ellenfelek leszedésére.

A srácok még csupán a fejlesztés korai fázisánál tartanak, ahogyan az a közzétett videókon is látszik, és rengeteg munka vár még rájuk, ha szeretnék a Free Radical ambiciózus ötleteit viszontlátni saját programjukban (ehhez a Redditen már segítséget is kértek a programozásban jártas felhasználóktól). Ami azonban ennél is keményebb diónak – vagyis inkább lehetetlennek – ígérkezik, hogy mindezt lenyomják a Star Wars-franchise videojátékos jogait 10 évig tulajdonló Electronic Arts torkán, akik az elkövetkezendő években igen komolyan terveznek a szériával, példának okáért a Battlefronthoz hasonló FPS-ek és új mobiljátékok készítésével. Nem valószínű tehát, hogy bármilyen konkurens program megjelenését engedélyezné a kiadó, így tartunk attól, hogy a Star Wars: Galaxy in Turmoil pillanatok alatt a Battlefront 3 sorsára jut, és soha nem láthatja meg a napvilágot. A MoDB oldaláról már törölték is a projektet.