GURU Extra A hírek popupjaA Microsoft, Nintendo, Sony, Capcom, THQ és Sega Sammy után az Electronic Arts is közkinccsé tette negyedéves pénzügyi eredményeit. A cég helyzete nem nevezhető rózsásnak: a 644 millió dolláros nettó árbevétel a különféle kiadások levonása után 243 milliós veszteséget jelent. Tavaly ugyanebben az időszakban sem volt ugyan túl fényes az EA helyzete, de azért ennyire nem volt vészes: 804 milliós bevétel, 95 milliós veszteség. Az EA rossz pénzügyi helyzetét természetesen a részvényei is megsínylették: 0,72 dollárt estek a tavalyi 0,30-as eséshez képest.

AZ EA annak ellenére realizálta veszteségét, hogy a Fight Night Round 4-nek és a Sims 3-nak köszönhetően szépen kasszírozott, sőt, bizonyos üzleti elemzések szerint az áprilisi-júniusi időszak egyik legjobban szereplő játékforgalmazó cége volt, ráadásul jelentős leépítéseket is végrehajtott (ebben a negyedévben a dolgozói létszám 9106-ról 8948-ra apadt).

Az Electronic Arts jelenleg különösen agresszíven próbálja a Wii-piacot meghódítani: például a Nintendóval közösen egy akcióban a PGA Tour 10-et és a Grand Slam Tennist mellékelték a Wii Motion Plushoz.



]{iegészítés: az üggyel kapcsolatban John Riccitiello, az EA vezérigazgatója tett pár érdekes megjegyzést. Szerinte tanulniuk kell a tavalyi évből; október-decemberre, tehát az ünnepi szezonra például túl sok játékot zsúfoltak be, így nemcsak a konkurenciával versenyeztek, hanem saját magukkal is. Ráadásul bármennyire is jó volt a Dead Space és a Mirror's Edge fogadtatása, nem hozták azokat az eredményeket, amiket vártak tőlük. Épp ezért Riccitiello úgy fogalmazott: jobban ki fogják használni, hogy egy év 12 hónapból áll, azaz a kulcscímeket, a sikeresélyes játékokat széthúzzák, eltávolítják egymástól. Az utolsó negyedévre, azaz 2010 január-márciusra négy nagy címük van, és a legtöbbet jelenleg a Dragon Age-től és a Brutal Legendtől várják.