• A 2010-ben megjelent Red Dead Redemption hónapokkal a megjelenés előtt komoly technikai problémákkal küzdött, amiken nem tudott úrrá lenni a Rockstar San Diego csapata
  • A játékot Leslie Benzies és a Rockstar North tette rendbe

Bár jelen pillanatban mindenki a Rockstar North korábbi vezetője, Leslie Benzies és egykori kenyéradója között kirobbant elképesztő perrel foglalatoskodik, a csúnya történet hozadékaként napvilágot látott egy érdekes információ is.

A Red Dead Redemption hatalmas siker volt 2010-es megjelenésekor, hiszen nem csak a kritikák, hanem a rajongók is imádták John Marston kalandját, nem csoda, hogy több mint 14 millió példányt szállított le belőle a Rockstar csapata. A fentebb említett per egyik bizonyítékként megmutatott levelezéséből azonban kiderült, hogy borzasztó technikai állapotban volt a program pár hónappal megjelenése előtt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Benzies ügyvédje szerint azt szeretnék a levelekkel bizonyítani, hogy a Rockstar társalapítói Sam, és Dan Houser képtelenek lettek volna a szakember segítsége nélkül hatalmas, komplex világot kínáló programokat készíteni, melyek koherens és élvezhető játékélményt nyújtanak.

A Red Dead Redemptionön a Rockstar San Diego csapata dolgozott, így Leslie Benzies-nek nem volt semmiféle köze hozzá egészen addig, amíg Sam Houser nem írt egy esdeklő levelet neki, hogy segítsen gatyába rázni a katasztrofális állapotban lévő programot.

„A játék olyan, mint egy extrém hullámvasút. Ezt rendbe kell hoznunk. Méghozzá gyorsan. Segíts! Teljesen kiborultam.” – írta első levelében Houser, amit másnap egy újabb követett. „Az RDR egy visszatérő rémálom, amiből fel kell ébrednem/ébrednünk. Komoly problémák vannak a kamerakezeléssel. Annyira, hogy ennél racionálisabban nem tudom leírni: maga a sötétség! Kérlek, segíts nekünk formába hozni az RDR-t. Szükségünk van „A Benz”-re!” – szólt a kétségbeesett üzenet.

Az ügyvéd szerint Benzies segítségével sikerült pár hónap alatt rendbe tenni a Red Dead Redemptiont, így már egy remekül játszható változatott tudtak megmutatni a Rockstar San Diego emberei a Sony és a Microsoft képviselőinek.

Hogy a pereskedés innen miként alakult tovább, azt még nem sejteni, de az egészen biztos, hogy a Red Dead Redemption pletykált folytatása Benzies szakértelme nélkül készül el.