• Ismeretlen eredetű pénztárca egyenleg néhány felhasználónál
  • Sokan újabb Steam hibára gyanakodtak
  • A Valve megmagyarázta az esetet

Senkinek nem volt halvány fogalma sem arról, miként jutottak hozzá, de a kisördög azonnal elkezdett motoszkálni mindenkiben. A történelemben előfordult már párszor, hogy a Steam áldozatául esett valamilyen támadó tevékenységnek, vagy csak szimplán valami durva hiba csúszott a számításba.

Ki ne emlékezne például a legutóbbi karácsonyi fiaskóra? A gyanú tehát most is felütötte fejét, de ezúttal nem volt ok semmi aggodalomra. Az beérkező összeg 5 dollár volt, feladója pedig egy bizonyos Valve Mastercard volt. A félelmek végül azután oszlottak el, hogy a Valve is megerősítette, valóban ők utalták a szóban forgó pénztárcákra a feltöltést.

Azok a vásárók kaptak pénzt, akik Dark Souls 3+Steam Controller csomagot vásároltak, ugyanis a Valve rendszere véletlenül nem vont le egy 5 dolláros kedvezményt a vásárlások alkalmával, így ezeket az összegeket kapták meg a felhasználók a Steam pénztárcájukba. A kérdés az, hogy tényleg ennyit jelent 5 dollár, hogy senki nem veszi észre vásárlás után a problémát?

valve-email-5dollar.jpg