Sokat találgatták a Resident Evil rajongói, hogy miért változott meg a sorozat de facto főszereplője, Chris Redfield a hetedik részre. Egyesek úgy gondolták, a játékban talán a fiát láthattuk, mások szerint ez a Resident Evil 2-ben debütált Umbrella különleges ügynököt, Hunkot, aki kiadja magát Chrisnek. Nos, most megtudtuk, mi az igazi ok, és egyáltalán nem prózai.

A Resident Evil 7 direktora, Nakanisi Kousi árulta el, hogy a fotorealisztikus megközelítés miatt volt szükség a karaktermodell teljes átalakítására. Elmondása szerint a korábbi Chris változat nem illett bele a Resident Evil 7 képi világába, még akkor sem, ha megjelenését mixelték az új verzióval.

Tény és való, az újabb Resident Evilekben a karakterek egyre jobban elrugaszkodtak a valóságtól, Chris az ötödik és hatodik részben már úgy nézett ki, mint egy mélynövésű Arnold Schwarzenegger – miközben anno, az első részben és a Code: VERONICA-ban sokkal vékonyabb, sportosabb alkat volt, alkatilag jobban hasonlított a Resident Evil 7-es változatra.

Szóval, nincs itt Umbrella-összeesküvés, nem Hunkkal állunk szemben, se egy klónnal, se Chris Redfield Jr.-ral, hanem a valódi Chris Redfielddel, csak a reálisabb koncepció egy valóságosabb karaktermodellt igényelt. Viszont az, hogy hogyan és miért jelent meg a Baker farmon, még érdekes lehet, és ezt a történetet meg is ismerhetjük a tavasszal érkező Not a Hero című DLC-ből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!