A Resident Evil-sorozat hosszú pályafutása alatt már átesett egy nézőpontváltáson, amikor a pályák különböző pontjain fixen rögzített kamerákat a negyedik részben leváltotta a karakterek háta mögé illesztett kamera, azaz bevezették a TPS nézetet. Ez szerény véleményem szerint a sorozat előnyére vált. Most pedig itt az újabb nézőpontváltás, hiszen a kamera a főhős, Ethan feje helyére került.

Mármint szó szerint, ugyanis egy modder, bizonyos Tom Humble a Beginning Hour című Resident Evil 7 demót megbuherálva külső nézetre váltott, és így már láthatjuk, hogy hősünknek nincs feje. Ez persze nem szokatlan, rengeteg belső nézetes játék bír ilyen fejetlen főszereplővel, például a Firewatch és az Outlast. Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy az animáció meglepően jól kidolgozott ahhoz képest, hogy a játékosok nem láthatják mozgásban a karaktert.

Érdekesség, hogy a Rod Lima nevű youtuber meg pont a fordítottját csinálta meg ennek, a Resident Evil remake nyitójelenetét animálta meg Blenderben, belső nézetből.