Tegnap tragikus hírtől volt hangos a világsajtó: elhunyt a zseniális színész és komikus, Robin Williams, akit 1997-ben Oscar-díjjal jutalmazott az Amerikai Filmakadémia a Good Will Hunting című filmben nyújtott alakításáért, az Entertainment Weekly című neves tévés folyóirat pedig ugyanabban az évben a világ legviccesebb emberének választotta. Williams azonban a humoros oldala ellenére súlyos depresszióval, kábítószer- és alkoholfüggéssel küzdött, és bár sokáig ellenállt betegségének, végül utóbbi erősebbnek bizonyult: a 63 éves legenda öngyilkos lett San Franciscóhoz közeli otthonában.

Williams azonban azon túl, hogy nagyszerű színész volt, akit sokan az improvizáció mesterének tartottak (több filmjében kezelte iránymutatónak a forgatókönyvet, sokszor okozva meglepetést a rendezőknek és a többi színésznek), elhivatott játékfanatikus hírében állt: lányát például köztudottan a Legend of Zelda-sorozat hercegnője után nevezte el, de a nintendós korszak leköszönte után is megmaradt gamernek. Az utóbbi időben a gamer-PC-k megszállottja volt, saját maga szerelte össze és tuningolta híres-hírhedt otthoni erőművét, amin többek között rengeteget játszott a World of Warcarft című MMORPG-vel, melyben erős karaktereket fejlesztett, és amikor úgy tartotta kedve, kicsit trollkodott.

Így esett, hogy Williams tegnapi halálhírét hamarosan egy internetes petíció követte, melyben a WoW játékosai arra kérték a Blizzardot, hogy egy nem játékos karakter képében tegye halhatatlanná a színészt a játék világában. Jacob Holgate, a petíció elindítója szívhez szóló levelet is társított a 16 óra alatt 10 ezernél is több aláírást begyűjtő kérés mellé, melyben Williams WoW- és Warcraft  3-rajongására hivatkozott. A Blizzard pedig annak rendje és módja szerint Twitteren válaszolt Holgate-nek: „Igen, gondoskodunk róla.” -- azaz Robin Williams tényleg kap egy saját NPC-t. Köszönjük, Blizzard, és isten veled, 200 éves ember!

Robin Williams