A Blizzard 2012-ben rendezte meg először a StarCraft II World Championship nevezetű eSport-világbajnokságot, melynek BlizzConon tartott döntőjében a legjobb Starcraft II: Wings of Liberty játékosok mérhették össze tudásukat. A múlt héten Dél-Koreában elkezdődött a 2013-as széria selejtezője, és megvannak az európai és észak-amerikai versenyek dátumai is. Mivel Európában és az USA-ban korábban nem volt szezon, amin kvalifikálhattak volna a játékosok az idei első idénybe, a Blizzard hozott néhány változtatást.

A WCS Amerika és WCS Európa idénynyitójára meghívnak mindkét régióból 24 játékost a korábbi Starcarft II bajnokságokról. Ezenkívül rendeznek egy különleges selejtezőkört, amelynek végén további nyolc játékos csatlakozhat majd a 24 kiválasztotthoz, de erről részleteket csak később osztanak meg. Miután megvan mind a 32 versenyző, indulhat a regionális selejtező, ez valószínűleg több hétig tart majd. Az idény további szakaszai innentől kezdve nem változnak, ugyanazt a szisztémát követi majd, mint tavaly, és a tervek szerint a következő szezonok is ennek nyomán kerülnek megrendezésre.

Vagyis a régiónkénti legjobb nyolc játékos kerül a régiódöntőbe. Az ottani győztesek mehetnek tovább az idény döntőjébe, ahol a házigazda hat legjobb játékosa mérheti össze a másik két régió öt legjobb játékosával a tudását.

A dátumok a következők:

  • április 4. – Dél-Korea (regionális selejtező kezdete)
  • április 14. – Európa (a különleges selejtező kezdete a 8 játékossal)
  • április 20. – Amerika (a különleges selejtező kezdete a 8 játékossal)
  • április 23. – Európa (regionális selejtező kezdete a 32 játékossal)
  • április 28. – Amerika (regionális selejtező kezdete a 32 játékossal)
  • május 14-től június 1. – Dél-Korea (a regionális döntő, amely offline fog zajlani)
  • május 25. – Európa (regionális döntő kezdete)
  • május 31. – Amerika (regionális döntő kezdete)

Természetesen a szervezők a változtatás jogát fenntartják, és igyekeznek megosztani a további részleteket, amilyen gyorsan csak tudják.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!