A PS4-et volt szerencsénk Prágában a saját szemünkkel is látni, és mikor megírtuk, hogy a gép hazánkban 127.900 forintos ajánlott áron kerül boltokba, parázs vita kerekedett a hozzászólások között, lévén sokan kötötték az ebet a karóhoz, hogy ilyen áron szuper kis gamer-PC-t tudnának összerakni, ami simán felvenné a versenyt a nextgen konzolokkal.

Azt persze sokan elfelejtették, hogy "Gamer-PC konzol áron" című cikkünkben mi majdhogynem ugyanezt kíséreltük meg a teóriák földjén, majd azt is megnéztük, milyen videokártyákkal érdemes várni az újgenerációs konzolokra kiadott játékok PC-s átiratait. Csakhogy ezek az irományok jó régen születtek már, ideje felfrissíteni az elméleti hardvertárat, és tekintve, hogy az eddig bejelentett nextgen átiratok mind elég brutális minimum gépigénnyel bírnak, a kvótát is megnöveljük: legyen 200 ezer forint a határ, elvégre ennél több pénzt nem sokan áldozhatnak új gépre az ekkortájt esedékes fejlesztésekkor.

A kérdésünk tehát hozzátok szól: ti milyen PC-t építenétek fel 200 ezer forintból? Ebben az árban jó, ha benne vannak a perifériák is, elvégre montor, billentyűzet és egér nélkül nem teljes egy konfiguráció. De persze bármilyen ötletet, felépítést szívesen fogadunk. Az általunk legjobbaknak ítélt konfigokat közzétesszük egy hét múlva, azaz október 30-án, egy "Ti ilyen PC-t vennétek!" című cikkben, a "Vélemények" rovathoz hasonló formában (FIFA 14 vélemények, GTA 5 vélemények). Lássuk hát a medvét!

gamer-in-work.jpg

Gamer girl munkában

Nagyban megy a tervezgetés (kép: Robce Lee)