Holnap kezdődik a New Yorkban a Sony PlayStation Meeting, amin szinte biztosan bejelentik a PS4 Slimet, hogy aztán azonnal piacra is dobják, legalábbis minden jel erre utal. Emellett végre minden részletet megtudhatunk a PS4 Neóról, annak áráról és megjelenési dátumáról. Emellett valószínűleg sok szó esik majd a PlayStation VR-ról is.

Ez az, ami majdnem biztos, hogy lesz, de most összeszedtünk öt olyan játékot, amikkel megfelelően prezentálhatnák a PS4 Neo képességeit és a Slim mellett sem néznének ki rosszul, sőt, még VR potenciál is van bennük. Persze több mint valószínű, hogy egyik sem jelenik meg a meetingen, de álmodozni szabad.

5. Half-Life 3

Álom, álom, szép álom… De akkor is, mekkorát ütne, ha pont a Sony összeröffenésén debütálna a Half-Life 3 a PlayStation VR prezentációjaként? Azt hiszem, lazán az év híre lenne. Persze, ez már csak azért sem esélyes, mert a Valve-nek ott a saját VR-ja, a HTC Vive-on alapuló Quark VR, amit szintén ez év őszén akarnak leleplezni. Na, majd ott jöhet a Half-Life 3.

4. Beyond Good & Evil 2

Tudjuk, hogy készül, ezt úgy félévenként elmondják. De igazán láthatnánk már ennek valami bizonyítékát is. Például egy, a PS4 Neón futó gameplay-videó megnyugtatná lelkivilágunkat, és azután talán tényleg elhinnénk már, hogy még mindig készül a Beyond Good & Evil 2. Hogy miért nem valósulhat meg ez az álom? Nos, egyszerű, mert akárhányszor szóba kerül a játék, mindig van valami kifogás arra, hogy miért készül ilyen lassan, miért nem látunk évek óta semmit sem belőle. Miért pont most változna?

3. Mass Effect: Andromeda

Az E3-on a kulisszák mögé pillanthattunk be és megtudtunk pár részletet. A Gamescomon ott sem volt. 2017 eleje viszont már nincs olyan messze, így azért nem volna rossz, ha láthatnánk végre mozgásban a legújabb Mass Effect epizódot. A Frostbite 3 motor még alkalmas is lenne a Neo tesztelésére, pláne egy olyan látványos világgal körítve, mint amilyen a Mass Effect. Persze az esély erre is csekély, hiszen a Mass Effectről általában elsőre nem a PlayStation jut eszünkbe, és az EA sem adta jelét, hogy ebbe az irányba húzna.

2. The Last of Us 2

Nem lehetetlen, de nem is túl valószínű, hogy a The Last of Us 2-t ezen a meetingen jelentenék be. A Sony fenegyerekei, a Naughty Dog szakijai mindig is arról voltak híresek, hogy megmutatják, mire képes az aktuális PlayStation, vagyis adná magát, hogy a Neo prezentációja alatt is az ő játékuk fusson. Ráadásul, rajongók ezrei várják a Sony által is vágyott The Last of Us 2 bejelentését, amiről tudjuk, hogy tervben van. Ami mégis közel esélytelenné teszi ezt, az az, hogy legjobb tudomásunk szerint a program még csak tervasztalon létezik.

1. Final Fantasy VII Remake

Hajszálnyi remény van arra, hogy esetleg a Final Fantasy VII Remake megmutatkozik a meetingen. Az új grafika bizonyára gyönyörű lenne a Neo rendszerén, a rajongók is örülnének neki és amúgy is a Sony egyik zászlóshajójáról van szó, amit epekedve várnak a játékosok. Viszont ami ezt a játékot is kizárja, az az a tény, hogy a mai napig semmi konkrétumot nem hallottunk a megjelenéséről, és a 2015-ös PSX óta nem is nagyon hallottunk a produktumról. Persze, talán pont ezért is lenne jó ötlet egy PlayStation központú meetingen megmutatni.

És ti milyen játéktól dobnátok hátast, ha felbukkanna a Sony PlayStation Meetingen?