3. Függöny? Uncsiii -- Ubisoft, E3 2011

Valamiért pár évente egy-egy kiadó úgy dönt, hogy ha olyan embereket tolnak ki a több száz résztvevő és a pár millió néző elé, egyenesen a színpad közepére, aki korábban még nem volt ott, akkor valami csoda történik, és sikerül elhessegetni a negatív gondolatokat. Amennyiben olyan emberről van szó, akit az internet egyszerűen csak "Mr. Koffeinnek" nevezett el, nos, akkor az elmélet a gyakorlatban is megállja a helyét, mert Mr. Caffeine előadása láttán bizony csak egyetlen dologra tudtunk gondolni: hány energiaitalt ivott ez az ember?!

2. RIIIDGE RAAAACER -- Sony, E3 2006

Nincs kritikusabb helyzet egy új konzol bemutatásánál, különösen akkor, ha egy rivális már jelen van a piacon. A Sony egy év hátránnyal vágott neki a generációváltásnak, így a 2006-os E3-ra a teljes arzenált ki kellett vinniük, hogy meggyőzzék az embereket arról, miért is érdemes várni a PlayStation 3-ra. Az előadásba ezért igyekeztek mindent bezsúfolni: a hardvert, az új játékokat, és a legfontosabb fejlesztőket. Ez a kavalkád azonban valójában csak elterelés volt, arra ugyanis nem számíthatott a világ, hogy a konzol 600 dollárba kerül, a kontrollere a második DualShock, csak épp átfestve, egyik legnagyobb játéka az egyik legközépszerűbb PS2-es cím folytatása és egy szafariszimulátor, a PlayStation Portable húzócíme pedig az 1993-as Ridge Racer. Mondjuk ki: a 2006-os Sony prezentáció az égés definíciója, és olyan mémeket köszönhetünk neki, mint a "giant enemy crab", a "riiidge racer", vagy a "massive damage". Köszönjük, Sony!

1. Ne drogozz, értem? -- Konami, E3 2010

Nyugati, a videojáték-piacot behatóan nem ismerő ember számára nagy fejtörést okozhat, hogy miként lehet még életben a Konami, amelynek van egy a közepest éppen hogy megütő focis játéka, egy, az egészségesnél úgy négyszer több folytatást kapó Metal Gear Solidja, és pár abszolút rétegjátéka -- nyugatig ugyanis csak ezek jutnak el, a több száz másik, kizárólag Japánban kiadott Konami-cím viszont nem. Az sem éppen utolsó kérdés, hogy miért mindig csak Kodzsima Hideót helyezik előtérbe, és mi van azokkal, akik a többi stúdiót vezetik? A 2010-es E3 megadta a választ a nagy kérdésre: a Konaminál mindenki hivatalból gombázik, és úgy viselkedik, amit egyszerűen nem lehet más emberek előtt megmutatni. Egyszerűen nincs más magyarázat arra, amit a 2010-es E3 hozott -- minden idők talán legfelejthetetlenebb órája volt. Luchadorok ütötték egymást egy percen keresztül, emberek táncoltak egy előre rögzített videóra, az angol nyelvet éppen hogy törő japánok próbáltak nem az anyanyelvükön prezentálni. Ha elhagyott a barátnőd, ha meghalt a kutyád, vagy szimplán csak úgy érzed, semmi sem tud felvidítani, vedd csak elő ezt a videót: kizárt, hogy ne potyogjon a könnyed a röhögéstől!

Az E3-at természetesen a PC Guru Online-on is nyomon követjük majd, látogassatok vissza hírekért, cikkekért, összefoglalókért!

1 2