Minden év eleje a fogadkozások ideje. Közületek néhányan talán azt fogadták meg, hogy lefogynak tíz kilót, visszaszorítják vagy teljesen abbahagyják a World of Warcraftot, esetleg jobbak lesznek a suliban. A játékkiadó cégek persze másféle célokat tűznek ki maguk elé, a Square Enix pedig pozíciójának megszilárdítása mellett nem kevesebbre törekszik, minthogy vezetni szeretné az egész játékipart.

A japánoknál egyébként nem ritka az ilyen év eleji cégszintű fogadalom. A Square Enix "Taking Root" című üzenetében konkrétan a filmipart szeretné lepipálni, mivel a cég szerint már most versenyeznek vele.

"A közeli jövőben a videojátékok és más digitális média közti konvergencia még inkább felgyorsul." -- nyilatkozta Joicsi Vada, a Square Enix elnöke a Kotakunak. "Éppen ezért 2010 lesz az az év, amikor igazán megszilárdítjuk médiahatalmunkat, olyan szinten, hogy ennek eredményeképpen rövidesen az egész szórakoztatóipart vezetni fogjuk."

Megmosolyogtató szavak? Nos, idén jön ki PS3-ra és Xbox 360-ra is a Final Fantasy XIII, és a játék döbbenetes japán sikere már most predesztinálja arra, hogy világszerte hatalmasat kaszáljon vele a Square.