Pár hete kering a neten egy álláshirdetés, amelyben a King Arthur- és Van Helsing-játékokkal elhíresült budapesti Neocore Games Warhammer-univerzumban jártas munkatársat keresett. A felállás tehát egyértelmű volt, a készülő projekt azonban titok – eddig.

A Neocore ma ugyanis bejelentette a Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr című játékot, amelyet a WH40K-világot kitaláló és gondozó Games Workshoppal együttműködésben készítenek el. A játék egy „perzisztens, sandbox akció-RPG lesz”, melynek szólista kampánya „a játékost, aki az örökké éber Inkvizíció ügynöke, egy véres, titkos háborúba vezeti a csillagok közé”. Miután pedig letudtuk a sztorit, a Martyr egy „hatalmas sandbox játszótérré változik, amely évekre elegendő szórakozást, fokozatos fejlődést és a tartalom folyamatos áramlását kínálja, amely új elemekkel gazdagítja az akció-RPG játékmenetet”. (Az idézetek a hivatalos sajtóközleményből származnak.)

Ahogy Pozsonyi Zoltán producer elmondta, a Warhammer-univerzumot „intenzív, brutális és zsigeri” jellemzői miatt választották, melyek tökéletes alapot szolgáltatnak egy ARPG-hez. Hozzátette: „A Games Workshoppal együttműköve mindent megteszünk, hogy a legmagasabb minőségű játékot hozzuk el a közösség számára. Mi is nagy rajongók vagyunk, úgyhogy teljes odaadással készítjük el ezt a játékot.”

A Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr 2016-ban érkezik PC, Mac, Xbox One és PlayStation 4 platformra.