A Saints Row 4 egyik fejlesztője, Kate Nelson kritizálta a THQ-t, amiért az a korábbi és a jelenlegi résznél is a marketinget „penthouse-lányokra” hegyezte ki, mi több, a második rész egyik „speciális producerének” a pornósztár Tera Patrickot nevezték ki. Ez viszont nem festett valódi képet a széria egyre elrugaszkodottabb, parodisztikus vonulatához.

Mindezt annak tükrében tartja nevetségesnek, hogy a Saints Row 4-ben akármilyen testalkatú női karaktert alakíthatnak a játékosok, hála a részletes testreszabhatóságnak. „Fontos női karakterré válhatsz anélkül, hogy D kosarat kellene felaggatnod. Lehetsz magas, alacsony, még akár kék is.” -- mondta Nelson egy interjúban. Erre viszont nem tudják a kiszabott harminc másodpercben kihegyezni a reklámot, holott szerinte ez a fontosabb. 

Az persze más kérdés, hogy ilyesmivel valószínűleg nehezebb lenne eladni az augusztus 23-án PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra megjelenő, az Ausztráliában kompatibilitási problémákkal küszködő Saints Row 4-et.

Saints Row 4: a pornó rossz marketing

Kate Nelson a playmate-cicák gyűrűjében.

Megjegyzés: Aki ki szeretné próbálni a cikkben is emlegetett testreszabhatóságot, az máris nekiállhat, ugyanis a Steamről ingyenesen letölthető az Inauguration Station nevű karakterszerkesztő, amelyben (a Dragon Age első részének hasonló alkalmazására hajazó módon) létrehozhatjuk saját hősünket, akit aztán feltölthetünk majd a teljes játékba annak megjelenésekor. Sőt mi több, a programba átimportálhatjuk a harmadik részben tápolt karakterünket is, hogy vele vegyük fel a harcot a zin inváziós csapatok ellen.

Saints Row 4 -- Megjelenés: 2013. augusztus 23. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 4 GB, VGA: SM 3.0/256 MB, HDD: 20 GB