Ugyan eme sorok írásakor még 14 óra hátravan a Shadow of the Ethernals kickstarteres gyűjtéséből, de ha csak valami csoda nem történik, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a második menetet is elvesztette a Precursor Games. Hiába változtatták meg a feltételeket, reformálták meg az elképzeléseket, a célul kitűzött 750 ezer dollárból mindössze 313.252 jött össze eleddig.

Az Eternal Darkness: Sanity's Reqiuem szellemi folytatásaként bejelentett Shadow of the Ethernals májusban szállt először Kickstarter ringjébe, akkor a Precursor szakijai 1,5 millió dollárt szerettek volna összekalapozni, amiért cserében PC-re és Wii U-ra készítették volna el az összesen tizenkét epizódra tervezett játékot. Júniusban azonban ezt a meccset csúnyán elbukták, mindössze 128 ezer jött össze, ám a fejlesztők nem adták fel, júliusban újra nekiszaladtak. Ekkor már csak a fent említett 750 ezer dollárt kérték, felhagytak az epizódikus elképzeléssel, és elég volt 5 dollárt felajánlani, nem pedig 50-et, mint az első menetben. De ez is hiábavalónak tűnik, a második menetet ugyanúgy elvesztik.

Hogy most mihez kezd a Precursor Games, az jó kérdés. Lesz-e bátorságuk egy harmadik menetre, vagy feladják az egészet és kukába hajítják a már kész modulokat? A válaszra valószínűleg nem kell sokat várni.

Shadow of the Eternals -- Megjelenés: 2014. októbere (tervezett) -- Gépigény: nem ismert